Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Range Rover s prodlouženým rozvorem: O 14 cm více luxusu

Michal Fokt
Diskuze (46)
Do nabídky Range Roveru se po 20 letech vrací prestižní verze s prodlouženým rozvorem, jenž má být alternativou klasických LWB sedanů. Objevuje se také nová verze výbavy Autobiography Black.

Land Rover představí souběžně na americkém L.A. Auto Show a čínském Guangzhou Auto Show příští měsíc novinku v portfoliu řady Range Rover. Její nejnovější generace bude totiž po dvacetileté pauze další, kterou budete moci koupit s prodlouženým rozvorem. Automobilka ji lakonicky označuje Range Rover long wheelbase a je o 140 mm delší, než výchozí SUV.

K prodloužení došlo v oblasti před zadními koly, takže z něj logicky budou profitovat pasažéři vzadu, kteří jej mohou využít k většímu rozsahu nastavení sedadel Executive Class - až o 17 stupňů, tedy o 8 více, než u standardního modelu. Pořídit jej ale bude možné i s klasickou lavicí pro tři. Vůz je vybaven i funkcí Passenger Seat Away, která umožní odsunout sedadlo spolujezdce vpředu úplně dopředu a maximalizovat tak nabídku místa vzadu.

Automobilka se chlubí, že toto prodloužení příliš neovlivnilo charakteristický vzhled vozu, takže pokud byste snad váhali, hledejte písmeno L na ozdobné liště pod "žábrami" na předních dveřích. Pokud o něj budete mít zájem, měli byste vědět, že bude k mání pouze ve verzích Autobiography, Autobiography Black a Hybrid.

Právě Autobiography Black bude druhou novinkou v nabídce Range Roveru. Tu Britové představí pro změnu 5. listopadu na autosalonu v Dubaji a bude dodávána exkluzivně pro Range Rover "L". Stavět ji bude divize ETO (Engineered To Order) a zvenku se liší od ostatních provedení drobnými detaily, jako je pozměněná maska chladiče boční výdechy nebo speciální kola o rozměru 21 nebo 22 palců.

Kabina je čalouněna špičkovou kůží a standardem jsou nejen zmíněná sedadla Executive Class s osmnácti funkcemi seřizování a masážní funkcí, ale třeba i elektricky ovládané stolečky s USB porty a držáky na nápoje. Nechybí ani telefon a lednička a o osvětlení kabiny se starají diody.

Michal Fokt
Diskuze (46)
29. 10. 2013 16:58
Re: nemam slov
Naopak tam ještě nějaká tlačítka chybí.
Avatar - Jaros71
29. 10. 2013 10:16
Re: ale jo
Range Rover je taky parádní..!
Za mne OK! :yes:
29. 10. 2013 08:19
Re: ale jo
jo cadillac umí, jen jestli to není přestavba mimo továrnu
Avatar - vabis
28. 10. 2013 22:52
ale jo
Osobě mi to při záběrech do interiéru přijde taky krátké. Dlouhý je opravdu asi jen na závěr. Uvnitř náhodou pěkné, až na ty nízkoprofilová kola. Druhá věc, co máme očekávat. Zda trošku místa na kolínka a tečka. Nebo uděláme vzadu konečně pořádný interier ! [odkaz]
28. 10. 2013 22:31
Re: nemam slov
Ano, mám, říká se tomu paměť. Fabii taháš do prakticky každé diskuze a už i s Rangem jsi ji srovnával. Na tvou obhajobu musím uvést, že v tomto vlákně jsi to ještě neudělal. Tak asi tak...

Čím si vysloužil ten titul grand ?