Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Premium Truck Racing 2013: Inspirován závodními tahači

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Renault Trucks oživuje v letošním roce myšlenku limitované edice silničního tahače inspirovaného vzhledem a úspěchy závodních speciálů týmu MKR Technology v loňském FIA Evropském poháru trucků.

Poprvé uvedla společnost Renault Trucks model Premium Truck Racing na trh v roce 2011. Tato limitovaná edice nesla barvy závodních speciálů, učastnících se seriálu závodů tahačů na okruzích v roce 2010.

V letošním roce Renault Trucks tento koncept oživuje a představuje druhou generaci limitované edice modelu Premium Truck Racing 2013. Tentokrát je vzhled tahače opět inspirován barevným provedením závodních strojů, ale kromě černého provedení bude k dispozici i v bílé a šedé barvě.

Lak karoserie doplňují barevné motivy se stejným designem jako u závodních tahačů a číslo 01, představující symbol vítězství a zároveň označení departementu Ain, ve kterém je kamion v továrně v Bourg-en-Bresse vyráběn.

Vozidlo je vybaveno hliníkovými koly, zpětnými zrcátky v barvě laku karoserie a černou mřížkou chladiče s červeným orámováním zdůrazňujícím jeho dynamiku.

V interiéru je použito speciální šedé čalounění s emblémy Renault Trucks Racing na opěradlech sedadel. Standardem je rovněž volant zčásti obšitý červenou kůží a obložením středu z karbonu.

K pohonu tahače slouží šestiválcový vznětový motor DXi 11 s vysokotlakým elektronicky řízeným vstřikováním paliva sdruženými vstřikovači. Maximální výkon tohoto motoru je 338 kW (460 k) při 1800 min-1 a točivý moment vrcholí hodnotou 2200 N.m dostupnou od 950 do 1400 min-1. Tato pohonná jednotka splňuje emisní normu Euro 5. S motorem spolupracuje robotizovaná 12-ti rychlostní převodovka Optidriver+.

Renault Premium Truck 2013 je nabízen na všech evropských trzích v provedení tahač 4x2 a pro Velkou Británii je k dispozici i s konfigurací náprav 6x2.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - qwert88
15. 2. 2013 10:27
Renault trucks
No nevypadá špatně,ale ten výkon nic moc na dnešní náklady,asi patří mezi ty lehčí tahače,třeba R Magnum může mít i 550k.