Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

RENNtech S600 Armored: osobní luxusní tank

Aleš Jungmann
Diskuze (10)
Představujeme vám nový model společnosti INKAS, která se specializuje na bezpečnostní úpravy automobilů. Že to jsou profesionálové značí i to, že další z činností společnosti INKAS je výroba bankovních trezorů.

Obrněná auta nejsou dnes již ničím výjimečným ve vozových parcích státníků, obchodníků či celebrit. Představujeme vám nový model společnosti INKAS, která se na takovéto úpravy vozů specializuje. Že to jsou profesionálové značí i to, že další z činností společnosti INKAS je výroba bankovních trezorů.

Podle slov jejího obchodního ředitele, pana Pecalevského, je cílem zajistit pasažérům upravených vozů co nejvyšší bezpečí při co největší diskrétnosti.

Výsledkem je tento bezesporu velmi bezpečný automobil, na kterém ale není při zběžném pohledu stupeň ochrany, který poskytuje, patrný. Díky ochranným plátům, bezpečnostnímu neprůstřelnému sklu či pneumatikám s technologií run-flat splňuje vůz třídu bezpečnosti IV. Znamená to, že v nejvyšším stupni pancéřování odolá střelbě ze samopalu a to i při použití průrazných střeliv.

Pan Pecalevski ovšem zdůrazňuje, že vůz poskytuje pouze dočasnou ochranu, v případě konfliktu je nutné co nejdříve z místa útoku zmizet, nejlépe během několika sekund.

O to se stará úpravce RENNtech. Aby byl těžký pancéřovaný vůz ovladatelný i při náročných silničních manévrech, muselo dojít k výrazné úpravě podvozku. Byly namontovány výkonnější brzdy, ty nové mají vpředu průměr kotoučů 386 mm a na zadní nápravě 356 mm. Přestože je motor v sériovém Mercedesu S600 velmi silný, vzhledem k velkému nárůstu pohotovostní hmotnosti a k potřebě ve chvíli nouze velmi rychle ujet, byly provedeny i úpravy pohonné jednotky. Byla přeprogramována řídicí jednotka a vylepšeno chlazení motoru. Po úpravách motor dodává nejvyšší výkon 471 kW (640 k), což prý už stačí na uspokojivou dynamiku. Přesná čísla úpravce z bezpečnostních důvodů nechce uvádět.

Vzhledem k tomu, že na Zemi se vyskytují velmi problematické zóny, kde únosy a vydírání politiků či obchodníků jsou téměř na denním pořádku, INKAD očekává, že o tento automobil bude velký zájem.

Aleš Jungmann
Diskuze (10)
Avatar - 125S
22. 5. 2007 21:29
Re: Vidno,ze je pancierovany
Panceřovaný S-ko přímo od výrobve vypadá serioznějš než tohle. I ty okna vypadaj narmálnějš: [odkaz]
;-)
Avatar - Schapp
22. 5. 2007 10:50
Re: Zamysleni
Jj, urcite maji, protoze 'na Zemi je preci rada problematickych mist', takze uz tenhle problem preci musela resit spousta firem.. nevidim v pocinu tehle firmy nic prevratneho, takova auta se delaji uz od prvni poloviny minuleho stoleti.