Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Robert Downey Jr. si nechal postavit nádherný Ford Mustang Boss 302

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Herec Robert Downey Jr., který je dnes vnímám především jako Iron Man nebo také jako sympaticky akční Sherlock Holmes, si pořídil nádhernou hračku, která pod klasickým kabátem ukrývá moderní techniku.

Ford Mustang modelového roku 1970 si Robert Downey Jr. nechal podle svých představ upravit u společnosti SpeedKore Performance Group.

Ta již dříve demonstrovala své schopnosti prostřednictvím Dodge Charger z roku 1970 s karoserií z uhlíkových vláken a šíleným výkonem 1650 koní nebo instalací motoru Hellcat pod kapotu notně upraveného kupé Plymouth Barracuda modelového roku 1970.

SpeedKore Performance Group se specializuje především na nové panely karoserií z uhlíkových vláken a vedle klasiků z přelomu šedesátých a sedmdesátých let nabízí nové kapoty, blatníky a další komponenty i pro aktuální Ford Mustang a Dodge Challenger. Kromě uhlíkových vláken se pak tato firma věnuje i ladění motorů.

Právě díky tomu se karoserie mustangu pro Roberta Downey Jr. může pochlubit řadou nových dílů z uhlíkových vláken od spoileru pod přídí přes nárazníky až po přední blatníky a kapotu. Vše přitom svými tvary plně odpovídá původním komponentům, které nesl Ford Mustang Boss 302 modelového roku 1970.

Srdcem vozu je nový pětilitrový vidlicový osmiválec Coyote Aluminator, který pochází z nabídky Ford Performance a byl doplněn o kompresor a další komponenty od Roush Performance. Hodnoty nejvyššího výkonu a točivého momentu nejsou bohužel k dispozici, ale motor roztáčí zadní kola prostřednictvím šestistupňové manuální převodovky Bowler T56 a diferenciálu Detroit Speed.

Podobně jako karoserie a motor s podvozek i interiér nabízí sympatickou směsici klasiky a moderny. Původní palubní desku zde doplňuje nově navržený středový tunel a pozornost si zaslouží i řešení čalounění sedadel a dalších částí prostoru pro posádku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Avatar - speedfred
7. 11. 2017 18:13
Re: Frajer herec
tak ja neviem doteraz kto to je. :-O
Avatar - T613
7. 11. 2017 17:01
Re: Frajer herec
zmařený talent je příliš silné .. spíše měl ústup stranou, ale krom Iron Mana hraje i v jiných filmech, kde nechává vyniknout svému talentu. Například film Soudce ;-)
Avatar - Dinar
7. 11. 2017 07:38
Re: Frajer herec
To je pravda, zmařený talent, na druhou stranu většině se ze zajetí chlastu/drog utéct nepodaří, takže iron man je pro něho ještě dobrý konec. ;-)

Auto je parádní, já mám pro tyhle remaky klasických kár, kdy je pod upraveným starým kabátem nová technika, vyloženě slabost. :-) :yes:
Avatar - Bubáq
6. 11. 2017 22:41
Re: Frajer herec
Trochu mne mrzí, že si do garáže raději nepořídil Škodu 1000 MB (stejný rok výroby). To by byl větší frajer.
Avatar - woody-alien
6. 11. 2017 19:57
Re: Frajer herec
Svým způsobem smutný výsledek kariéry pro skvostného Chaplina - být znám hlavně jako komiksová postava.
[odkaz]

Ale zle se mu zřejmě nevede ;-) , tak co...