Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat Alhambra s novinkami ve výbavě a motory Euro 6

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Seat stejně jako mateřský Volkswagen po pěti letech uvádí modernizované provedení svého velkého MPV.

První generace Seatu Alhambra se představila v sériové podobě jako dvojče Volkswagenu Sharan na jaře 1996 na autosalonu v Ženevě. V letech 2000 a 2004 absolvoval původní model důkladný facelift a v roce 2010 nastoupila zcela nová generace, která se nyní představuje v modernizované podobě.

Seat Alhambra se dočkal prakticky stejných úpravy, s nimiž se v rámci své faceliftu představil již v únoru sesterský Volkswagen Sharan.

Změny v oblasti designu exteriéru se přitom omezují prakticky jen na nové logo v modifikované masce chladiče, přepracované diodové zadní svítilny a nový design kol.

V interiéru se pak jedná o nové kombinace barev, volant se Seatu Leon a upravené ovládací prvky. V nabídce výbavy figuruje nová generace multimediálních systémů SEAT Easy Connect nebo startovací tlačítko vedle voliče převodovky, které je součástí bezklíčového přístupu do vozu.

Podobně jako Sharan i Alhambra se ve svém modernizovaném provedení může pochlubit standardně dodávanou multikolizní brzdou. K novinkám v bezpečnostní výbavě pak patří i hlídání mrtvého úhlu. Pro velké MPV jsou nově k dispozici i adaptivní tlumiče DCC.

Největší změny se odehrály pod kapotou a Seat Alhambra dostal nové pohonné jednotky plnící emisní normu Euro 6 (EA211 a EA288), které jsou podle oficiálních informací značky až o 15 procent úspornější než doposud.

Paleta motorů modernizované Alhambry nabídne základní zážehovou čtrnáctistovku TSI o výkonu 110 kW a vrcholný dvoulitr TSI posílí na 162 kW (dříve 147 kW, standardně s převodovkou DSG).

Zájemce o vznětové agregáty je připraven uspokojit čtyřválec 2.0 TDI s výkony 85, 110 a 135 kW, přičemž prostřední z nich bude dostupný také s pohonem všech kol. Provedení s výkonem 85 a 110 kW mají podle Seatu v kombinovaném provozu dosahovat spotřeby paliva 4,9 l nafty na 100 km a emisí CO2 130 g/km.

S výjimkou základního turbodieselu mohou být všechny motory spojeny s převodovkou DSG.

Prodejci značky Seat začnou přijímat objednávky na modernizovanou Alhambru koncem května a první vozy pak dorazí ke svým majitelům v létě letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
16. 4. 2015 09:45
Re: rozpacite pocity
Jak už se zde píše, je to spíše o tom, že VW má trochu jiné jméno než Seat. Určitě je také velkým omylem, že Alhambry jsou ležáky - je o ně zájem a jelikož zde a v EU nemůže probíhat nějaká velká reklamní kampaň, tak tomu tak i bude, že se budou prodávat mnohem méně než Sharan. Tak je tomu např. i u Toleda - naprosto stejná kára jako Rapid. Proč se rapid prodává daleko víc než toledo, byť to vychází zase levnějí? Na to jsem se ptal i prodejce: Domácí model, fleety, importér nesmí podnikat mega kampaně - na přání škodovky.... a Toledo jsem si koupil:) Kdo nemá předsudky, tak u Seatu jednoznačně ušetří oproti dražším "bráškům a sestřičkám":)) Ano, tyto dva modely Seat převzal od jinud. Ale Ibiza, Leon, či chystané SUV, to bude jiná písnička. A je důležité, že prodeje dělají právě tyto "vlastní" modely!
Avatar - Emel
16. 4. 2015 09:27
Re: rozpacite pocity
Jo, třeba i hvězda značky Leon zaostává za Golfem mnohem víc :yes:
16. 4. 2015 08:25
Re: rozpacite pocity
jak jsi na to přišel?
Jsou trhy, kde je Alhambra nejprodávanější velkoprostorové mpv, jako třeba Rakousko, velké oblibě se těší i v Německu a v ČR je druhé nejprodávanější po Sharanu. Navíc prodeje tohoto modelu rok od roku rostou... je to dobrý model pro Seat
15. 4. 2015 21:31
Re: rozpacite pocity
s-max je velky na touran predsa ...myslim ze c-max si myslel
15. 4. 2015 21:29
Re: rozpacite pocity
fu voyager vydavat za lanciu je ine kafe..... :-O ci 300ku