Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Je na okruhu rychlejší modernizovaný Peugeot 208 GTi nebo Renault Clio RS Trophy?

Ondřej Chamilla
Diskuze (23)

Francouzské ostré hatchbacky obecně patří mezi ty nejlepší. Jak na tom ale budou v souboji proti sobě? Vyhraje faceliftovaný Peugeot 208 GTi nebo nová verze Renaultu Clio RS s názvem Trophy?

Peugeot 208 GTi nám s přechodem na emisní normu Euro 6 posílil, jeho přeplňovaná šestnáctistovka tak nyní má 208 koní (153 kW), spojena je přitom stále se šestistupňovým manuálem. Vůz je navíc i lehce vzhledově omlazen. Dokáže však takovýto vůz na okruhu překonat silnějšího soupeře?

To se rozhodl zjistit britský Auto Express, který Peugeot postavil proti Renaultu Clio RS Trophy, ostřejší variantě klasického Clia RS. Automobil má dvouspojkový automat a výkon posílený na 220 koní (162 kW). Podvozek je přitom u Trophy snížený o 20 mm.

Výsledek je nakonec velice těsný, nebudeme vám však prozrazovat, který z automobilů vyhrál, to totiž najdete ve videu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (23)
17. 8. 2015 06:16
Re: Peugeot
A zkontroloval sis to, nebo jsi prostě jezdil s tím, co tam bylo nastavené, a věřil jsi, že je to to nejlepší nastavení?
17. 8. 2015 06:11
Re: Peugeot
Mne by zajímalo, co myslíš zmatkováním. Pokud jsi to auto skutečně měl v Race režimu, převodovka byla v manuálním (to znamená, že nereaguje na sešlápnutí akcelerátoru kickdownem a nechá tě narazit do omezovače, tedy manuální režim, jak ho máme rádi). Pokud nebyla v manuálním, nebyl jsi v Race režimu. Jak se projevuje zmatkování, když sama od sebe prakticky nic nedělá, je mi záhadou.
16. 8. 2015 08:43
Re: Peugeot
Je fakt, že se jednalo o Clia R.S. z prvních týdnů sériové výroby, mám dojem, že Renault po velké kritice v médiích později upravoval řadicí software, aby byla práce převodovky ve sportovním režimu rychlejší a suverénnější. Tvoje posměšky na moje řidičské umění jsou slaboduché a trapné, ale už jsem si tady zvykl, že příznivci současného Clia R.S. se zde hned naježí, když si někdo dovolí nechválit jejich favorita. Donekonečna zde budou chválit převodovku EDC i nemožnost vybrat si manuál, ale na věci to nic nemění. Volkswagen u Pola GTI a Seat u Ibizy Cupra už uznal chybu a manuál doplnil do nabídky, jen Renault dál strká hlavu do písku. Škoda, současné Clio RS je jinak povedené auto.
16. 8. 2015 08:36
Re: Peugeot
Ano, máš pravdu, jmenuje se to R.S. Drive a všechna auta na tom okruhu už měla přednastavený jeho nejsportovnější režim. Ono už to jen nějaký ten pátek, takže jsem to asi formuloval trochu nepřesně.
16. 8. 2015 08:34
Re: Peugeot
Už jsem to tady vysvětloval několikrát - el. parkovací brzda se ke sportovně laděnému autu prostě nehodí. A to prakticky ani "psychologicky". Pokud to tak necítíš, je to samozřejmě jen tvoje věc. Ale sportovně laděné auto si většinou kupují lidé milující co nejaktivnější řízení. Mně by ovšem el. P brzda vadila i v nesportovním autě. Je to stupidní zařízení, které umí jen vypnuto/zapnuto a nemůžeš si u něj volit rychlost zatažení i povolení ani jeho míru účinku a navíc to celé pracuje pomalu a za hnusného zvukového doprovodu. A taky máš v autě naprosto zbytečný další elektromotor, který zvyšuje hmotnost a cenu auta a hlavně se může pokazit. Prostě naprostý nesmysl, podporující řidičskou lenost, aby si náhodou nenamohl pravou ruku >:D