Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen prý v efektivitě práce čím dál více zaostává za Toyotou

redakce AUTO.CZ
Diskuze (218)
Počet zaměstnanců automobilky Volkswagen loni rostl rychlejším tempem než tržby. Firma tak v efektivitě práce podle odborníků čím dál více zaostává za japonským konkurentem Toyota Motor.

Volkswagen podle odhadů odborníků na automobilový průmysl z University Duisburg-Essen v loňském roce zvýšil tržby pouze o více než procento, zatímco počet zaměstnanců koncernu stoupl o téměř čtyři procenta na zhruba 594.000 lidí. Produktivita práce ve Volkswagenu se tak prý loni snížila o dvě procenta na 336.300 eur (9,3 milionu korun) na osobu. "Efektivita v koncernu Volkswagen se tím pádem v roce 2014 místo zlepšení zhoršila," uvedl automobilový expert Ferdinand Dudenhöffer.

Toyota nyní zaměstnává pouze 345.000 lidí, což odpovídá necelým 60 procentům pracovní síly Volkswagenu. Roční odbyt obou podniků se přitom pohybuje kolem deseti milionů vozů, přičemž Volkswagen by chtěl Toyotu připravit o vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu.

Volkswagen nedávno oznámil, že v listopadu 2014 zaměstnával rekordních 593.631 lidí. "Volkswagen je již řadu let spolehlivým a silným motorem zaměstnanosti v Německu, v řadě dalších evropských zemí i mimo Evropu," upozornil personální ředitel podniku Horst Neumann.

Volkswagen je z hlediska prodeje největší automobilkou v Evropě a nejpozději do roku 2018 se hodlá stát největší automobilkou na světě.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (218)
Avatar - Hammunasakra
6. 1. 2015 23:13
Re: Made in Japan
No tak jo [odkaz]
Avatar - white label
6. 1. 2015 17:04
Re: Made in Japan
Jedna vlaštovička jaro nedělá..., přesto, jen houšť!
Avatar - Hammunasakra
6. 1. 2015 11:15
Re: Made in Japan
To zní slušně, sám bych to vo sobě nenapsal líp.
Pokrytí všeho co de doslova za každou cenu je taky vo ničem. Tady za násobně nižší zisk
Co řikáš na [odkaz] [odkaz]
Avatar - white label
6. 1. 2015 11:06
Re: Made in Japan
Nejsem akcionář žádné automobilky. Zajímají mě konkrétní jednotlivé produkty, nikoli množství (na kusy), nebo celkový zisk. Ani jedno z toho není obecným měřítkem celkové kvality produktů. Je snad McDonald, nebo Coca-Cola vrcholem gastronomie z hlediska kvality nabízených produktů?
Každopádně je aktuální kompletní nabídka koncernu VW nesrovnatelně pestřejší a atraktivnější, než je tomu u Toyoty.
Avatar - Hammunasakra
6. 1. 2015 09:50
Re: Made in Japan
To je jediný co sis z toho vzal Francisi?
Takže ty myslíš že by Toyota měla víc nakupovat a pohlcovat cizí automobilky?
No a vidíš i bez R8 a Bentley prodává víc aut a hlavně má násobně vyšší zisk. Smutný co? ;-)