Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Up: Internetová premiéra už tuto neděli

David Bureš
Diskuze (27)
První ze zástupců městských minivozů z New Small Family (NSF) - Volkswagen Up - bude představen tuto 21.8.2011 v 8:00.

Na oficiálních webových stránkách chystaného minivozu Volkswagen Up se objevilo odpočítávání do internetové premiéry tohoto vozu. Sériové miniauto bude na internetu představeno v neděli 21. srpna 2011.

Novinářům se třídveřový VW Up oficiálně představí na konci srpna ve Wolfsburgu, široké veřejnosti pak na letošním frankfurtském autosalonu IA. Příbuzná Škody City se zřejmě představí s krátkým odstupem po Volkswagenu. Na jaře bude představena pětidveřová, o zhruba 10 centimetrů delší verze.

Třídveřový VW Up se měl původně oficiálně představit 22. srpna 2011 na speciálním premiérovém večeru v Paříži, automobilka ale během léta tuto akci odvolala.

Jak naznačují videa testovaných prototypů, sériový Up se vzhledově nebude nijak významně lišit od studie z roku 2009. Exteriér Volkswagenu Up tedy přinese jednoduché, líbivé tvary s důrazem na pocit kvality.

O pohon se budou starat pouze zážehové tříválce o zdvihovém objemu 1,0 l. Ty budou k dispozici ve třech provedeních – s výkony 44, 55 kW a 50 kW připravená na spalování LPG.

Pravděpodobné je následné rozšíření o elektrickou verzi E-Up v roce 2013, mikroMPV má pak přijít v roce 2015.

David Bureš
Diskuze (27)
19. 8. 2011 12:21
Re: zvedavyyy
Prvý bude dvojdverák a litrový trojvalec, to je už známe. Palubka je tu, do jednej z diskusií ho už dával white label [odkaz] , ale vyzerá to na najluxusnejšiu verziu.
19. 8. 2011 08:40
Re: Dárek
A na to s tím Golfem si přišel jak? Proč by majitelé Touregů akceptovali jen auta Golf-klasse a výš, stačí se kouknout na Aston Martin, který nabízí své 3m mini Cynget (Toyota IQ) jen zákazníkům, kteří již vlastní nějaký Aston (všechno nad 4.7m myslím...) Podle mně je taktéž spousta majitelů Touregu, kteří si koupí třeba Polo jako druhé auto do rodiny... Ohledně kolínských trojčat to také vidím jinak. Osobně si myslím, že patří (aspoň momentálně) mezi jedny z nejhorších v A-segmentu - příšerná kvalita interieru, špatné řazení, pidikufr (139l), pouze vyklápěcí zadní okna i u 5dveřové verze, otáčkoměr jen za příplatek atd.. Navíc cena stále vyšší než u konkurence... Jestli bych měl vybrat stylová auto z téhle třídy, pak jsou to: Fiat 500, Toyota IQ, Mini, Smart Fortwo (poslední 2 jsou celkem dost na okraji tohoto segmentu)... Uvidíme, jak to všechno dopadne v reálu, jak bude nastavená cena a jak to zahýbe celkovými prodeji v segmentu...
Avatar - nalimer
18. 8. 2011 23:29
Re: zvedavyyy
Osobne si myslím, že auto bude zaujímavé tým, ako je riešený interiér...

Jeho problém ani nie je fakt, že ide o miniauto, ako skôr dopyt na trhu. CEE región možno v 5 dv. verzií, inde ako 3 voz do rodiny.
Avatar - Eddy82
18. 8. 2011 21:57
Re: NE
No tak s tým sa dá iba súhlasiť :-)
18. 8. 2011 16:21
Re: NE
Zrazu moralista? >:D

Foto interiéru už tu v nejakej diskusii bolo. Zvonka si vo veľkej miere vedľa. ;-)