Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Ford Focus Coupe-Cabriolet

Tomáš Votruba
Diskuze (43)
Další ženevskou novinkou je Ford Focus Coupe-Cabriolet. Ten sice nevypadá tak rychle a sportovně jako původní studie Vignale představená před 2 lety, ale i tak zaujme.

Další ženevskou novinkou je Ford Focus Coupe-Cabriolet. Ten sice nevypadá tak rychle a sportovně jako původní studie Vignale představená před 2 lety, ale i tak zaujme. Design mělo na starosti slavné italské studio Pininfarina, kde se vůz bude vyrábět. Střecha je samozřejmě pevná a elektricky stahovatelná, stačí zmáčknout knoflík a za 7 sekund se kupé promění v kabriolet. Pokud je střecha nahoře, zavazadlový prostor nabízí solidních 500 litrů.

Pod kapotou Focusu Coupe-Cabrio se objeví tři motory, základní model bude poháněn známým benzínovým čtyřválcem 1.6 o výkonu 74 kW/100 koní. Komu to nebude stačit, může sáhnout po benzínovém dvoulitru Duratec (107 kW/145 koní). Dieselovou alternativu představuje poslední generace turbodieselu 2.0 Duratorq TDCi (100 kW/136 koní). Novinka se objeví na trhu v létě. Ročně se bude vyrábět asi 20 000 kusů.

Tomáš Votruba
Diskuze (43)
28. 2. 2006 22:10
Re: I ty, Brute?
Jasně. :yes:
28. 2. 2006 21:52
Re: I ty, Brute?
Pevná střecha v kufru... daň plastikovejm kovbojům. Správný cabrio má plátěnou střechu v kufru. Když začne pršet, tak zastavíš a zvedneš ji. Pokud jsi maniak (v tom dobrém slova smyslu) dáváš na zimu kevlarovou beranici... a jezdíš dál. Plastikovej kovboj mačká tlačítka a z kufru mu vyjede střecha. Brrrr. Jízda v cabriu je nebeskej sen... ovšem, ne driftovaci sen, nábrž Rivierovej sen. Většinou tak kolem 100 to ještě jde. Jsou ale káry, u nichž jedeš 160 a pořád dobrý. Hlavně se to chce ale s cabriem flákat tak někde kolem Nice ;-) Pak to nemá chybu. Na klimačku zapomeň... nemá šanci, z hlediska pocitů, zážitků, síly prožitku... rozumíš... ty, kára, vlevo moře, vpravo tvoje holka se šátkem na hlavě, ty jako správnej stylista v čapce... s tvým oblíbeným logem... a jen se ploužíš... jen to šustí...
28. 2. 2006 20:10
Re: Pěkné coupé-cabrio ...
SOUHLAS.