Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aplikace Blutacho: Revoluční služba pro dálkovou dopravu

Ivo Semrád
Diskuze (0)

Česká společnost DC Nest uvedla na trh revoluční aplikaci pro dálkovou dopravu nazvanou Blutacho. Pomáhá řidičům i dopravcům.

Zúčastnili jsme se představení mobilní aplikace, která dopravcům ušetří administrativní náklady. Například na výpočet minimální mzdy v závislosti na tom, kterou zemí právě řidiči projíždějí, efektivní zpracování dat z tachografů a ukládání dokumentů na jednom místě až po informace o místní legislativě, právní servis a nonstop pomoc. Firma DC Nest, která aplikaci nazvanou Blutacho během dvanácti měsíců vyvinula, má domluvenou exkluzivní spolupráci s Volvo Trucks. Chystá expanzi na několik startovních trhů. Cílem investora je získat do dvou let stovky tisíc uživatelů po celé Evropě. Vzhledem ke zpřísňování podmínek pro výplaty řidičů v mezinárodní dopravě a snadné kontroly dat pomocí budoucího „inteligentního“ a tachografu je Blutacho velkým administrativním přínosem.

Aplikaci, která je plně kompatibilní s operačním systémem Android i iOS, nabízí výrobce v pěti jazykových mutacích. Vedle detailních informací o legislativních předpisech a státních svátcích třinácti zemí poskytuje desítky různých funkcionalit. Například pozná, kdy řidič překročí hranice. Systém pak z nahraných údajů zpracuje podklad pro výpočet mzdy v ČR a minimální mzdy v EU. Dále nabízí interaktivní manuály a instruktážní videa, jak správně nastavit tachograf. Poradí, jak správně a bezpečně zajistit náklad, umí pracovat s kartou řidiče a zjednodušuje firmám klíčovou administrativu.

„Máme v plánu proniknout s Blutacho do celé Evropy. Aktuálně se budeme soustředit především na Českou republiku, Slovensko, Německo, Polsko a severské země, kde nám otevírá dveře exkluzivní spolupráce s Volvo Trucks,“ dodává Lištiak.

„Poprvé jsme si aplikaci vyzkoušeli před dvěma měsíci a okamžitě nás zaujala. S podobně komplexním řešením jsme se nikdy předtím nesetkali, proto jsme DC Nest nechali představit Blutacho kolegům v Göteborgu,“ popisuje cestu z pražského Karlína až do centrály Volvo Trucks Vladimír Myslík, hlavní manažer školitelů Volvo Group Czech Republic. „Více než dvacet kolegů si ji obratem nainstalovalo, otestovalo a začali jsme řešit, jak ji dostat do podvědomí našich zákazníků v Evropě,“ doplňuje.

Ivo Semrád
Diskuze (0)

Doporučujeme