Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Rapide a Vanquish dostanou osmistupňový automat

Ondřej Chamilla
Diskuze (14)
Modely Vanquish a Rapide od Aston Martinu dostaly pro rok 2015 řadu inovací, přičemž tou nejpodstatnější je příchod osmistupňové automatické převodovky ZF.

Nová automatická skříň má přinést zejména snížení spotřeby a zlepšení jízdních výkonů i chování vozu. Je to vůbec poprvé, co se tento osmikvalt představuje v automobilu s koncepcí transaxle, tedy s převodovkou před zadní nápravou a motorem vepředu.

V řeči čísel znamená přítomnost automatu od ZF to, že u Vanquishe se zkrátila doba potřebná na zrychlení z klidu na sto kilometrů v hodině, a to o půl sekundy na 4,1 sekundy. Díky jinému zpřevodování auto uhání rychlostí více než 322 km/h. Přitom emise se snížily o deset procent. Oba modely pak mimo město spotřebují jen 9,1 litru paliva na sto kilometrů.

Inženýři Aston Martinu rovněž upravili tlak výfukových spalin, takže Vanquish má nyní 2 kW navíc (na 424 kW) a Rapide S 1 kW na 412 kW. Oba navíc získali 10 N.m točivého momentu, celkově tedy 630 N.m. v 5.500 otáčkách za minutu. Další úpravy se omezily na řídící jednotku motoru, jiná kola či nové odstíny barev a kůže. V prodeji budou tyto dva inovované vozy od podzimu.



Ondřej Chamilla
Diskuze (14)
11. 8. 2014 17:54
Re: skvělý krok
Záleží, na jaké parametry se díváš. A Graziano je firma (Oerlikon Graziano SpA), takže spíš Graziano v McLarenu. ;-)
11. 8. 2014 17:52
Re: skvělý krok
V Lexusu napříč tedy není. V Porsche jakbysmet. ;-)
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2014 19:27
Re: skvělý krok
Aisin dělá narozdíl vod ZF i levný převodovky. Mezi 8mistupněm pro Lexus LS a Cliem bude rozdíl v převodovce nejspíš jako mezi těma autama
Myslim že nejlevnější auto kde je ta 8 vod Aisinu je Volvo S80
7. 8. 2014 19:21
Re: skvělý krok
Nedělá aisin jen příčnou zástavbu? (nevím jen se ptám) Asi jsem s aisinem jel pouze jedenkrát a to v Renaultu laguna Coupe 3dci a tam mě ta převodovka teda moc nenadchla. Ale byl to 6kvalt.Dneska to může být všechno jinak.
Avatar - Petrolhead_CZ
7. 8. 2014 17:19
Re: skvělý krok
Co do kvantity zakázek ano, převodovka je to bezesporu výborná, ale jako nejlepší bych označil skříň Ferrari nebo PDK Porsche, případně Graziano od McLarenu.