Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi ve Frankfurtu představí A3 Cabrio, bude vypadat jako malá A5

David Bureš
Diskuze (7)
Model A3 se dočká další karosářské varianty, po třídveřovém hatchbacku, polokombi a sedanu se představí kabriolet.

Ještě před letními prázdninami se postupně rozšiřuje seznam aut, která budou debutovat na podzimním frankfurtském autosalonu. Audi potvrdilo, že zde představí novou generaci A3 Cabriolet.

A3 Cabriolet čeká proti předchůdci výrazná změna, zatímco minulá generace se v mnohém podobala hatchbacku, ta nová má mít delší záď a bude se tedy podobat spíše kupé. Projektový manažer Frank Herrmann australskému serveru CarAdvice řekl, že vůz bude vypadat jako menší A5 Cabriolet.

Základem auta samozřejmě bude platforma MQB, motory budou sdíleny s ostatními karosářskými verzemi A3. Součástí nabídky určitě budou 1.8 TFSI a 2.0 TDI, chybět patrně nebudou ani menší 1.4 TFSI a 1.6 TDI. Zda jsou pro kabrio v plánu i sportovní varianty S3 a RS3, není jasné.

Hlavním konkurentem bude chystané BMW řady 2 Cabrio, Mercedes-Benz podobný kabriolet nenabízí, v jeho nabídce je nejblíže roadster SLK.

O výrobu se tak jako u současné generace postará maďarský závod Győr. Automobil bude debutovat sice ještě letos, v prodeji se však objeví až v příštím roce. Bude tak připraven na příští letní sezonu.

A3 je pro automobilku se čtyřmi kruhy ve znaku velice důležitým modelem, tvoří totiž pětinu jejích celkových tržeb. První generace vstoupila na trh v roce 1996, od té doby Audi prodalo více než 3,5 milionu aut s tímto označením.

Tento model nižší střední třídy za dobu své historie postupně rozšiřoval nabídku jednotlivých verzí, což naznačuje rostoucí zájem zákazníků o kompaktní prémiové vozy. Zatímco první generace se prodávala jen jako třídveřový a pětidveřový hatchback, v druhé generaci přibyl kabriolet. Novinkou třetí generace je provedení sedan.

David Bureš
Diskuze (7)
30. 6. 2013 19:13
heh
keby tak dali Octaviu 3 cabrio >:-[] to by bolo :yes: :yes:
30. 6. 2013 08:24
To je nějaká čínská plechovka?
To je nějaký nepovedený krám z číny s 4 kroužky pro teploušky?
Ne ted upřímně AUDI je absolutní nuda a od audi bych si nic nekoupil, protože jejich vozy nejsou s duší s charakterem a s krásnými křivkami.
Když už německé cabrio, tak jedině od BMW, Mercedesu a nebo nový krásný opel cascada.
Avatar - flyboyeda
29. 6. 2013 15:56
Re: Nelíbí
Aha,tak uvidíme
29. 6. 2013 14:48
Opel Cascada je lepší !
Už proč všechny "testy" Cascady dopadly jak dopadly, ono se něco chystalo u Audi ... Já vím, "vysoká hmotnost" díky které se karosérie kabrioletu nekroutí a má vysokou pasivní bezpečnost je hrozná nevýhoda.
Avatar - Snooob
29. 6. 2013 13:30
Re: Nelíbí
Na obázku je súčasná generácia!
Nie tá, ktorá bude predstavená. ;-)