Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bitter v Ženevě 2005

Ondřej Láník
Letos se zřejmě dostane do malosériové výroby nový Bitter CD II. Po dvouletém vývoji prototypu, prezentovaném poprvé na jaře roku 2003 by měl Erich Bitter (71) vypustit do světa exkluzivních automobilů další "dokonalý" automobil.

Coupé CD II

V Ženevě se malý německý výrobce exkluzivních automobilů pochlubil 4,9 m dlouhým kupé, které je postaveno na bázi australského produktu koncernu GM- Holden Monaro. Jeho jméno snad něco řekne Britům, ale kontinentální Evropan jen nevěřícně kroutí hlavou, protože nic takového nám koncernoví stratégové General Motors nikdy nepředstavili.

Z tohoto australského vozu pochází osmiválec o objemu 6.0 l o výkonu 295 kW a točivém momentu 546 Nm, dodávaný se šestistupňovou manuální nebo čtyřstupňovou automatickou převodovkou. Celkové vnější rozměry jsou 4900 x 1893 x 1397 mm, rozvor 2788 mm.

Po následující tři roky má v Braunschweigu vznikat každý rok 50 kusů kupé v hodnotě 127.600 Euro, posléze bude výrobní program tvořit limuzína Bitter odvozená z nového čtyřdveřového Holdenu.

Ondřej Láník