Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Motorrad má na EICMA představit čtyři nové modely. Na co se můžeme těšit?

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

BMW Motorrad již nyní zve na motosalon, který se v italském Miláně uskuteční začátkem letošního listopadu. Německá značka si pro EICMA připravila čtyři světové premiéry.

Milánský motosalon EICMA otevře své brány 5. listopadu 2019 pro letošní rok se stane jednou z nejdůležitějších událostí ve světě jedné stopy. Německá značka BMW Motorrad si je této skutečnosti plně vědoma a již v polovině října oficiálně potvrdila, že si pro svůj stánek připravila čtyři světové premiéry.

Zároveň však BMW Motorrad neuvádí žádné bližší informace k této čtveřici a raději vyzdvihuje, že návštěvníkům italského motosalonu nabídne stánek o rozloze 1000 metrů čtverečních, který vedle kompletní palety modelů této značky nabídne i pestrou nabídku příslušenství a bohatý doprovodný program.

Neoficiální zdroje pak naznačují, na jaké novinky se značkou BMW se na EICMA můžeme těšit. Hlavní a zároveň nejjistější premiérou se má stát odhalení velkého cruiseru. Ten má přímo navazovat na BMW Motorrad Concept R18 a využívat i v něm použitý nový dvouválcový motor boxer o objemu 1,8 l s chlazením vzduchem a olejem.

Druhou ohlášenou premiéru může představovat odhalení nové generace adventure modelu S 1000 XR s technikou v čele s litrovým řadovým čtyřválcem ze silničního supersportu S 1000 RR, jehož nová generace měla premiéru na loňském motosalonu EICMA. Vyloučen však není ani příchod nového S 1000 R, představujícího streetfigher rovněž s technikou S 1000 RR.

Třetí premiérou může být sportovně cestovní model, který bude po technické stránce vycházet z modelu F 850 GS s řadovým dvouválcem, zatímco v případě designu a všestranného zaměření se vydá ve stopách konceptu 9cento z roku 2018. Tento model se může stát do jisté míry menším příbuzným pro S 1000 XR, připraveným pro jezdce, kteří nepožadují nebo si netroufají na výkonný litrový čtyřválec.

V případě čtvrté generace se spekuluje o možném odhalení konceptu s elektrickým pohonným systémem nebo dokonce sériového modelu, navazujícího na BMW Motorrad Vision DC Roadster z letošního léta. Vyloučen ovšem není ani sportovní celokapotovaný sourozenec pro malé jednoválce G 310 R a G 310 GS nebo člen rodiny stylových boxerů R nineT či novinka která rozšíří řady skútrů značky BMW Motorrad.

Zdroj BMW Motorrad, RideApart

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme