Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 2 Active Tourer bude žít dál. Prohlédněte si možnou podobu nástupce

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

O budoucnosti bavorského rodinného MPV se hovořilo různě. Snímky testovacích prototypů ale potvrzují, že se nástupce dočkáme. A tak jsme si nechali nakreslit jeho možnou podobu.

Vozy kategorie MPV jsou v dnešní době plné SUV a crossoverů vzácností, zejména pak od luxusních značek. Ty německé na ně naštěstí ještě nezanevřely, Mercedes představil novou generaci třídy B, mnichovské BMW zase pilně pracuje na nástupci řady 2 Active Tourer. Pravda, hodně se spekulovalo o tom, že tohle auto skončí bez pokračovatele, snímky kamuflovaných prototypů nás ale přesvědčují o opaku.

A protože jsou tyto špionážní fotografie vodou na mlýn našemu šikovnému grafikovi Honzovi (který má navíc MPV moc rád), hned se pustil do práce a nakreslil nám, jak by asi nová generace tohoto  rodinného auta mohla vypadat.

Určitě vás nepřekvapí, že po vzoru řady 1 upravil ledvinky, které jsou teď výraznější. Došlo ale také na světlomety či korekce nárazníků. Špionážní fotky rovněž naznačují úpravu prvního páru sloupků, nejspíše kvůli špatné viditelnosti z vozu, což byl u první generace hojně kritizovaný nedostatek. Boční zrcátka vycházejí pod okny a boční linie se směrem vzad výrazněji zvedají.

Na fotkách kolujících sítěmi si můžete všimnout ještě jedné zajímavosti: klik dveří, které nejsou konvenční, ale zapuštěné hlouběji do karoserie. Jde o řešení, které se v nedávné době objevilo například na elektromobilu Porsche Taycan a určitě pomáhá aerodynamice. My jsme při kreslení nové generace zůstali u klasického řešení, tuhle inovaci pro bavoráky zatím nikdo nepotvrdil.

Na technické podrobnosti je ještě brzy, ale hovoří se o základě v podobě aktualizované architektury UKL a pohonných jednotkách, které dobře známe z nové řady 1. Řada 2 Active Tourer navíc o něco povyroste, aby vykryla variantu Gran Tourer, s níž už BMW pro novou generaci nepočítá. Podle neoficiálních informací by se mohla novinka oficiálně představit závěrem letošního roku, případně počátkem toho příštího.

Video: Infotainment BMW má nejlepší ovládání na světě

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

5. 1. 2020 08:14
Re: Sorry, ale BMW....
no vzhledem k historii asi ne, ale pro rodinu to stačí a mají i čtyřválce a delší rozvor..
4. 1. 2020 23:22
Sorry, ale BMW....
...s pohonem přeních kol a tříválcem pro mě prostě není BMW! :-( :no:
Avatar - xxc
4. 1. 2020 17:02
Re: Vůz...
Aisin je v pohode. Aspon na prve km, kym sa neopotrebuje dozivotna olejova napln :-)
4. 1. 2020 13:27
Re: Vůz...
tam néni ZF?
Avatar - lyon667
4. 1. 2020 12:40
Re: Vůz...
S tím Aisinem?? Hmm...