Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW se konečně naučí Android Auto. Dobrou zprávu má i pro majitele iPhonů

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Majitelé zařízení s operačním systémem Android byli ve vozech BMW až doposud ochuzeni o funkci Android Auto. To se ale příští rok změní.

Mnichovská automobilka chrlí z oblasti multimediálních systémů jednu dobrou zprávu za druhou. Před pár dny jsme se dozvěděli, že BMW ustoupilo od myšlenky zpoplatnění Apple CarPlay a tuto službu bude pro majitele iPhonů a jiných jablečných zařízení nabízet i nadále zdarma. A aby té radosti nebylo málo, přišla další překvapivá informace: od léta příštího roku se systémy naučí pracovat s Android Auto!

Je to trochu překvapivé. Zatímco u jiných značek najdete zpravidla podporu pro obě tyto funkce, BMW doposud nabízelo výhradně Apple CarPlay. Od července 2020 však bude do infotainmentů integrováno rovněž Android Auto, který lze provozovat, stejně jako Apple CarPlay, bezdrátově. Tato funkce byla ještě donedávna vyhrazena prémiovým značkám, trochu překvapivě ji ale začala nabízet i Škodovka s modelem Kamiq. Ani tady už fyzický kabel pro Apple CarPlay nepotřebujete, což jsme si před časem ukázali ve videu:

Video se připravuje ...

Na zapracování Android Auto do svého systému si BMW dalo hodně záležet. Nebudete jej obsluhovat pouze na obrazovce multimediálního systému, ale vybrané informace uvidíte také v digitálním přístrojovém štítu či na head-up displeji, což dnes rozhodně není samozřejmost.

Android Auto v BMW se oficiálně představení na veletrhu CES 2020 a oficiální cestou jej budou moci využívat zákazníci z dvaceti zemí, jedinou podmínkou je podpora těchto služeb a operační systém BMW 7.0.

Video: Bližší seznámení se s multimediálním systémem BMW Professional

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (0)