Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X7 Concept: Nejluxusnější mnichovské SUV na prvních fotkách!

David Bureš
Diskuze (61)
Největší SUV mnichovské značky debutuje ve formě konceptu. Na internetu už jsou jeho první fotografie.

Už mnohokrát jsme psali o tom, že SUV jsou stále populárnějšími automobily, a tak výrobci postupně zaplňují jednotlivé mezery na trhu. Platí to i pro BMW, které v současnosti nabízí už pět SUV (X1, X3, X4, X5 a X6) a zároveň chystá další dvě – crossover X2 a velké luxusní X7. Druhé z nich se právě ukázalo ve formě konceptu, který se s největší pravděpodobností ukáže na nadcházejícím autosalonu ve Frankfurtu.

Na internet zatím pronikly první snímky X7 Concept. Velké luxusní SUV sází na krabicoidní tvary, přídi dominuje doslova obří maska chladiče v podobě tradičních ledvinek, kterou doplňují úzké světlomety. Úzká světla, horizontálně orientovaná, najdeme také na zádi. Přestože se jedná o koncept, dřívější špionážní snímky prototypů X7 dokazují, že třeba příď sériového auta bude hodně podobná konceptu.

Vnitřek je futuristickou evolucí interiérů dnešních BMW. Nechybí tu digitální přístrojový štít, vedle něhož se nachází obrazovka multimediálního systému. Zaujme hlavice volicí páky připomínající řešení v některých aktuálních Peugeotech nebo netradičně pojatý volant.

Informace o pohonném ústrojí zatím neznáme, s odkazem na znáčky eDrive je ale pravděpodobné, že se jedná o plug-in hybrid. Nabízí se tak ústrojí převzaté z BMW 740e iPerformance, tedy benzinový dvoulitr se 190 kW kombinovaný s elektromotorem o výkonu 83 kW. To v sériové verzi se počítá i s konvenčními variantami v podobě třílitrového šestiválce nebo 4,4litrového osmiválce, pravděpodobné je i nasazení nějakého turbodieselu pro evropské trhy a dokonce dvanáctiválce.

BMW X7 bude chtít vyplnit mezeru mezi modelem X5 a teprve chystaným SUV od značky Rolls-Royce, konkurencí mají být taková auta jako Range Rover nebo Mercedes-Benz GLS. O výrobu se postará americký závod Spartanburg, kde se vyrábějí i menší SUV značky. Vůz chystaný pro rok 2018 má vedle luxusní varianty se čtyřmi sedadly nabídnout i „rodinnou“ verzi se třemi řadami sedadel. Základem má být stejná platforma jako u řady 7.

David Bureš
Diskuze (61)
Avatar - Seec
8. 9. 2017 14:56
Bmw x7
To je příšerka no jo :-| ale nechť si ti co si ho koupí patřičně užijí :-) já osobně co nejdéle zůstanu u starých éček...
Avatar - wakantanka
8. 9. 2017 09:46
Re: Sen
A8 dostala single frame až v druhej generácii ak sa nemýlim. Prvá Audina čo ho mala bola A6 v II. generácii. A samozrejme súhlasím s tým, že pri orientácii na výšku by to pri tej šírke nemuselo dopadnúť najlepšie. :-) Na druhej strane aj v Alfe sa inšpirovali svojou minulosťou a dokázali ju preniesť do aktuálneho auta a designu. [odkaz] Nemusí sa to každému páčiť, ale je to zaujímavé a originálne riešenie. Toto čo sme zatiaľ videli na X7 je také nejaké nasilu bez pridanej hodnoty.
Avatar - Barrichello
7. 9. 2017 19:01
Prasopes
fakt vrchol designu, hehe >:D >:D >:D >:D
Avatar - Bubáq
7. 9. 2017 16:01
Re: klasika
(líbí se mi připravovaná X2; ale jenom ta jediná).
Avatar - Bubáq
7. 9. 2017 15:59
Re: Sen
A to zase ne.... Q7 zkrásnět nikdy nemůže, ale s X7 mohou soutěžit o titul ošklivka segmentu. Domnívám se, že kromě nahoře hojně diskutovaných ledví je velmi zarážející zcela svislá orientace všech chromovaných lišt na předním i zadním nárazníku a na bocích. Ostatní designéři používají tyto prvky k podtržení dynamického působení, u BMW kdosi přesvědčil šéfy, že přesná kolmice k vozovce je novým trendem. Ale je to nehorázná obludnost....