Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti poodhalilo další záhadný hypersport, jde snad o druhý model?

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Automobilka Bugatti se na sociálních sítích pochlubila snímkem zahaleného vozu, který okamžitě vyvolal bouřlivé diskuze.

Před pár hodinami se na instagramovém profilu automobilky Bugatti objevila fotografie zahaleného vozu, která okamžitě rozpoutala vášnivou diskuzi. Jedná se snad o dlouho diskutovaný druhý model, nebo jde „jen“ o další limitovanou edici vycházející z Chironu?

Nasvícená většina vozu je ukryta pod plachtou, která rozbíjí všechny tvary. V pravém rohu je však plachta poodhalena a po výrazném zesvětlení snímku se odhaluje náznak vertikálně tvarovaného úzkého světlometu, protaženého až do kraje karoserie.

Jak navíc upozorňují kolegové z Motor1, výrazný sklon přední části kapoty celkem výrazně připomíná tvary modelu Centodieci, který vznikl coby pocta ikonickému modelu EB110 z devadesátých let. Centodieci přitom dostalo i podobně tvarované úzké světlomety, které se podobně zařezávají do karoserie. Model Centodieci však automobilka představila již v srpnu.

Podle dalších teorií by se však mohlo jednat třeba o produkční verzi modelu La Voiture Noire, nejdražšího nového automobilu světa, který byl světu představen již během ženevského autosalonu 2018. Tehdy se však jednalo pouze o první koncept, jehož další vývoj měl trvat ještě pár let.

Nejdivočejší teorií je pak zcela nový model z Bugatti, o kterém se mluví již řadu let. Z fotografie je jasné,že rozhodně nepůjde o SUV ani Crossover. Mohlo by se však jednat například o větší čtyřmístné GT, jehož podobu automobilka nastínila již v roce 2009, kdy prezentovala studii Galibier.

Stephan Winkelmann, současný šéf značky, však v jednom z nedávných rozhovorů přiznal, že přesvědčit vedení koncernu VW k financování vývoje a produkce druhého modelu Bugatti zřejmě nebude nic snadného.

Automobilka však fotografii doplnila komentářem „2020. Year of Bugatti,“ což je jasným příslibem velkých věcí. Nechme se tedy překvapit.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme