Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chcete prodávat Ford GT? Investujte minimálně tři čtvrtě milionu

Michal Fokt
Diskuze (1)
Prodejci Fordu, kteří mají zájem nabízet a servisovat supersportovní GT, musí do svých dealerství investovat statisíce.

Ford GT je v rámci modelové škály americké automobilky velmi specifický produkt a jako takový nebude k dostání u každého dealera značky. Automobilka si sama bude vybírat, komu udělí privilegium Ford GT nabízet, ale tím ještě dotyční nebudou mít vyhráno. Současně musí souhlasit s dodatečnými investicemi, které budou v nejlepším případě činit minimálně 30 tisíc dolarů, ale spíše více. To odpovídá na dolní hranici téměř 750 tisícům korun.

Dokumentace, kterou mají prodejci k dispozici, mimo jiné určuje, že v servisu musí být vyčleněna pro Fordy GT samostatná čistá místnost, ať už nově vybudovaná nebo získaná úpravou stávajících prostor, kam bude mít přístup pouze vyškolený certifikovaný technik a prodejce. Místnost musí být vybavena speciálními přípravky na zvedák, které se umístí na přesně daná místa karbonového šasi, aby bylo zajištěno vyvážení auta a předešlo se poškozením. Samozřejmostí je pak speciální nářadí.

Nutný bude i speciální držák kol, uzpůsobený pro karbonové ráfky nebo speciální přívěs pro převoz auta na garanční prohlídky od majitele do servisu a zpět, přičemž v servisu dealerství bude možné dělat jen základní údržbu. V případě komplikovanějších zásahů musí být povolán do servisu expert z firmy Multimatic, která Fordy GT montuje, popřípadě vůz musí být dopraven do kanadského sídla společnosti v případě komplikovaných oprav.

Pro klienty (i dealery) Fordu to představuje něco nového, ale ve světě exkluzivních aut není speciální nářadí nebo cestující technici ničím výjimečným. Majitelé nejdražšího fordu v historii se tak musí připravit na odpovídající úroveň služeb ...a ceny.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Czerwik
15. 7. 2016 14:22
nechápem
Nechápem tomu trošku... Nieje celá produkcia GTčka vopred vypredaná? Komu teda predávať a hlavne čo? :-O