Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet pracuje na osmé generaci Corvette

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Aktuální sedmá generace Chevroletu Corvette je sice ještě stále poměrně žhavou novinkou, ale General Motors již zahájil vývoj jejího nástupce.

V loňském roce nám Chevrolet představil sedmou generaci Corvette nejprve na autosalonu v Detroitu s karoserií kupé a o několik týdnů později měla na ženevském autosalonu premiéru i otevřená varianta Convertible.

Letošní rok přinesl závodní Corvette Stingray C7.R a zároveň s ní byla v Detroitu odhalena i ostrá silniční Z06, která se dočkala i varianty s plátěnou střechou a tradiční označením Convertible.

Prodej aktuální Corvette Stingray se v podstatě stále ještě rozjíždí a například Z06 si první šťastlivci z showroomů budou moci odvézt až začátkem příštího roku.

Přestože, je sedmá generace stále velmi čerstvým zbožím, nehodlá General Motors usnout na vavřínech a Mark Reuss, viceprezident a šéf vývoje, nákupů a zásobování, v krátkém rozhovoru pro Detroit Free Press potvrdil, že již byl zahájen vývoj osmé generace Corvette.

K budoucí generaci slavného sportovního Chevroletu samozřejmě neprozradil žádné bližší informace a ani přibližně neuvedl rok, v němž se můžeme těšit na premiéru nové Corvette. Zároveň ovšem nevyloučil možnost hybridní nebo dokonce plně elektrické varianty nové generace.

Podle neoficiálních informací je velmi pravděpodobné, že General Motors se s příští Corvette vydá podobnou cestou jako automobilky Porsche nebo McLaren, které plánují hybridní a elektrické verze svých vozů, více či méně doplňující konvenční modely.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)