Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra chystá své největší SUV. Nabídne plug-in hybrid s dojezdem 100 km

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Samostatná sportovní značka láká na svůj nový produkt. Za dva roky představí Cupra další, doposud největší SUV.

Před lety se Cupra odpoutala od automobilky Seat a stala se samostatnou sportovní značkou. Nejprve upravovala sériové vozy Seatu, čímž vznikla například Cupra Ateca či Cupra Leon. Později se ale pustila i do vlastních produktů, například stylového crossoveru Cupra Formentor, jenž v koncernu nemá žádný jiný ekvivalent. A co víc, Španělé jej co nevidět nabídnou také s pětiválcem půjčeným od Audi.

Paletu modelů pak rozšířil i čistě elektrický hatchback Cupra Born. Byť začíná být paleta značky rozmanitá, s rozšiřováním rozhodně nekončí. Nyní totiž společnost potvrdila, že chystá další, doposud největší SUV. Na délku má mít zhruba 4,5 metru, takže přeroste nejen Atecu (4386 mm), ale pravděpodobně i Formentor (4450 mm).

Video se připravuje ...

Technické podrobnosti zatím zůstávají tajemstvím. Cupra v oficiální zprávě nicméně prozrazuje, že se můžeme těšit na různé pohony včetně mild-hybridní a plug-in hybridní verze. Zatímco v prvním případě půjde o spalovací motor s malou, takřka neznatelnou elektrickou výpomocí, druhá verzi půjde dobíjet externě a na elektřinu prý zvládne ujet až 100 kilometrů.

„Elektrifikované SUV bude vynikat díky sebevědomému vhledu, jehož silný emocionální náboj vyzařuje odvahu, sportovní charakter a touhou po svobodě,“ stojí v tiskové zprávě k novému připravovanému produktu. Tak se nechme překvapit, novinka Cupry má rozšířit modelovou řadu v roce 2024.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
23. 3. 2022 22:02
Re: "Samostatná sportovní značka láká na svůj nový produkt"
Taky je mi z toho smutno. Sportovní značka a ma většinu SUV. Hlavně, aby to mělo manuál a bude to sportovní zážitek, bez ohledu na výšku a váhu, podle některých.
Avatar - _Karel_
23. 3. 2022 20:47
"Samostatná sportovní značka láká na svůj nový produkt"
3 ze 4 vozů tedy budou SUV. Ať žije sport.
Navíc bude o plných 12cm delší, než Ateca. Tomu říkám zaplnění velké mezery na trhu.
Avatar - MS-sport
23. 3. 2022 19:44
Blbost na entou.
a ještě za nesmyslný peníze. :-!
23. 3. 2022 18:49
Konecne!
Myslim, ze svet potrebuje dalsi oxymoron v podobe "sportoveho SUV hybridu"...