Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dacia odhaluje poslední posádku pro Dakar 2025. Angažuje aktuálního krále Dakaru

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Rumunská Dacia se připravuje na Rallye Dakar 2025 a angažuje ty nejslavnější jezdce, kteří jsou aktuálně k mání. Poslední třetí posádku bude tvořit Nasser Al-Attiyah spolu se svým spolujezdcem, s nímž vyhrál hned čtyřikrát ze svých celkem pěti vítězství.

Už v roce 2025 se na start extrémní Rallye Dakar postaví i rumunská automobilka Dacia. Ve spolupráci se zkušenými experty z ProDrive připravuje nový závodní speciál pro kategorii T1+ a nepochybně usiluje o vítězství, protože do nového týmu angažuje ty nejúspěšnější a nejslavnější závodníky dneška. Už při oficiálním oznámení letos v létě nám ukázala, že to myslí vážně, když začala představovat své posádky.

Dacia do Rallye Dakar 2025 odstartuje s nejméně třemi soutěžícími vozy. Už od začátku víme, že do nejnáročnější cross-country soutěže na světě odstartuje s legendárním mistrem světa v rallye Sébastienem Loebem a navigátorem Fabianem Lurquinem a španělskou ženskou závodnicí Cristinou Gutiérrez Herrero se spolujezdcem Pablem Morenem Huete.

A teď rumunská značka odhaluje i třetí posádku, jejímž řidičem je aktuální král Dakaru. S novým závodním speciálem značky bude startovat i dvaapadesátiletý Nasser Al-Attiyah, pětinásobný vítěz soutěže. Nasser vyhrál nejslavnější pouštní závod v letech 2011, 2015, 2019, 2022 a 2023. Poslední čtyři z uvedených ročníků ovládl se spolujezdcem Mathieum Baumelem, s jehož pomocí bude startovat i v barvách Dacie.

Video se připravuje ...

Nasser Al-Attiyah začne oficiálně spolupracovat se značkou při testovacích fázích už v roce 2024 a od následujícího roku se vydá na tratě Dakaru a mistrovství světa v Rallyes-Raid FIA (W2RC) po boku Sébastiena Loeba a Cristiny Gutiérrez Herrero. Značka k tomu dodává, že budou testovat nový prototyp značky na syntetické palivo na tratích Marocké rallye a jejich společným cílem bude „vyhrát Dakar!“.

Doporučujeme

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Doporučujeme

12. 12. 2023 20:18
Dacia na Dakaru 2025
Tak jak jsem Dacii neměl dříve příliš v oblibě, poslední dobou se mi její politika začíná čím dál více líbit. Zdá se, že v dnešní době je to snad jediná automobilka s jiným než oficiálně mohutně protlačovaným "jediným správným" směrem budoucnosti automobilů - elektrice. A přál bych si, aby se jim v tom Dakaru s autem na syntetické palivo dařilo co nejlépe...