Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další elektropředpověď: Počet modelů elektroaut v EU se do 2021 ztrojnásobí

Diskuze (117)

Počet modelů elektrických aut dostupných spotřebitelům v Evropě by se měl do roku 2021 více než ztrojnásobit na 214 z 60 na konci roku 2018.

Zájem o elektrická auta nyní stagnuje. Důvodem je nedostatek dobíjecích stanic a vyšší ceny. Cenově dostupnější varianty by však mohly přimět spotřebitele odejít od benzinových a naftových vozů dříve, než se očekávalo, píše server BBC.

V roce 2021 by měly automobilky na trh dodat 92 plně elektrických modelů a 118 tzv. plug-in hybridních vozů, které je možné dobíjet ze zásuvky. Pokud automobilky tyto plány dodrží, mohlo by do roku 2025 mít "zástrčku" 22 procent vyrobených vozidel. Výrobci by tak byli schopní splnit emisní cíl EU týkající se automobilů, který počítá s emisemi oxidu uhličitého ve výši 95 gramů na kilometr.

Největší závody na výrobu elektrických vozů budou v Německu, Francii, Španělsku a Itálii. Do roku 2023 by v regionu mohlo být 16 závodů na velké lithium-iontové baterie.

Mezi elektrickými vozy se objevují i luxusní sportovní značky. Tento týden automobilka Lotus, kterou vlastní čínská Geely, představila své elektrické "hyperauto" Evija v ceně dvou milionů liber (57 milionů Kč), které je schopné dosáhnout rychlosti přes 320 kilometrů v hodině. V březnu firma Automobili Pininfarina představila podobně drahý vůz Battista.

Diskuze (117)

Doporučujeme

26. 7. 2019 06:17
Re: "Eko" elektro auta a EU
Sleduješ k jak absudnímu řešení migrace si sám došel? Vyhlásit válku africe.

Tím se něco vyřeší? Která armáda tam pojede? NATO? německo a nebo snad ČR? Co na to ostatní svět?
Ne, tenhle problém nemá jednoduché řešení jak hlásí populisti typi Okamura atd.
Avatar - Barrichello
25. 7. 2019 10:19
Re: "Eko" elektro auta a EU
Jistě že existuje kolektivní odpovědnost, pokud rodina veděla že její člen se angažuje v teroristikém spolku a chce ublížit skupině obyvatel, tak ho maj nahlásit úřadům. Jinak jsou spoluvinni a schvalují tkaový čin = pak tu nemaj co dělat.

Je to to samé jak když si měl strýčka Helmuta, o kterém si veděl že je člen SS a v noci chodí židvským děvčátkům uřezávat hlavu a nic si neudělal proto aby si mu v tom zabránil.
NEMAS NAROK, absolutně žádnej.
Avatar - Barrichello
25. 7. 2019 10:14
Re: "Eko" elektro auta a EU
Krize má základ v ropě? Ne krize má základ v nemyslném odstranění diktátorů v zemích, které demokraticky fungovat neumí a kde se ihned rozhoří válka a moc mezi kmeny, náboženstvími nebo určitými skupinami, viz Libye, Irák, Somálsko atd.

Pokud se jedná se zeměmi a nemá to smysl, tak holt mají smůlu a pak nastává řešení dělejte si tam co chcete.

Vrahem je ten, kdo je sem vozí na lodích, to je vrah a toho je třeba soudit a tvrdě trestat. Nikde sem nepsal se se maj nechat lidi utopit, klidně at je vyzvednou a vrátí na africké břehy. Pokud se to nebude milému státu líbit, at zabrání ilegální opuštění jeho hranic, at si tam psotaví armádu a policii. Vůbec bych se s nima nebavil, kdyby odmítli vpuštění vyzvednutých zpět na svoje břechy, najedu tam s 50 lodi a vylodím mužstvo o síle 20 000 mužů a nazdaar.

A pokud po nás začnete střílet, pošlu nad přístav vojenské vrtulníky a srovnám vám ho zemí.Oni by si to hodně rychle rozmysleli. Tohle je vydírání.
24. 7. 2019 23:17
Re: "Eko" elektro auta a EU
Netušil jsem že někdo může být tak ustrašený, ty jsi.
24. 7. 2019 23:16
Re: "Eko" elektro auta a EU
Neodpověděl jsi na otázku.
Já nebudu koukat jak někdo, a to kdokoli, bude někomu ubližovat a stejně tak nebudu bez činnosti koukat na to, a to kdokoli, umírá.
Jednání s africkými státy o pomoci jsou a nemají konstruktivní konec.
Takže co z tvého řešení krize zbylo? Nic kromě toho, že cheš aby nekdo byl tím vrahem co nechá lidi topit v moři.
To opravdu nevidíš jak s tebou vláčí tak jak chtějí? Když by tahle krize, která má základ v ropě, měla jednoduchý řešení tak se dávno vyřeší, ale ono to tak jednoduše jak si to představuješ a jak to populisti hlásí nejde.