Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dokumenty ke vzniku Stellantis odhalují, že PSA vlastně kupuje FCA

Ondřej Mára
Diskuze (65)

Spojení koncernů FCA a PSA bylo dlouho prezentované jako rovné sloučení, ve skutečnosti se ale jedná o akvizici.

Spojení automobilových koncernů FCA a PSA, čímž vznikla čtvrtá největší automobilka světa se jménem Stellantis, bylo dříve prezentováno jako sloučení s rovným podílem 50:50. Jenže s probíhajícím procesem, který bude vzhledem k velikosti automobilek ještě nějakou chvíli trvat, se objevují nové zajímavé informace.

Nedávno byl například zveřejněn 714stránkový dokument, který se věnuje právnímu i ekonomickému pozadí celého sloučení. Pro běžného smrtelníka naprosto šílená směs právních a ekonomických frází neodradila kolegy z Automotive News Europe od jeho studia, které přineslo zajímavé výsledky.

Na třiadvacáté stránce, v kapitole „Accounting Treatment“ (Účetní ošetření), se totiž nachází celkem zajímavá věta, podle které vedení koncernů FCA a PSA určilo, že pro účetní účely je PSA nabyvatelem a celá fúze by se tak měla účtovat jako reverzní akvizice.

O silnější pozici PSA v nově vznikající automobilce ostatně svědčí i fakt, že z 11 pozic dozorčí řady obsadí šest křesel lidé spojení s koncernem PSA. Prvním šéfem Stellantis se navíc stane současná hlava PSA Groupe Carlos Tavares, což staví FCA do minoritního postavení.

Jaký vliv bude mít rozdělení sil na budoucnost Stellantis zatím není jasné, už nyní se ale objevují spekulace o zmenšování počtu značek spadajících pod čtvrtou největší automobilku světa. Nad značkami Chrysler a Lancia, spadajícími pod koncern FCA, se přitom stahují mraky již delší dobu.

Ondřej Mára
Diskuze (65)

Doporučujeme

30. 11. 2020 00:53
Re: Re: Od té doby, co Fiat neprodal Alfu tomu staříkovi od
Na komoru! :-) :yes:
29. 11. 2020 16:54
někdo objevil vesmír...
.... z účetního a daňového hlediska to někdo musel “vzít na sebe”, nemá to nic společného s velikostí. A PSA spoluvlastní i stát Francie.... Nicméně vzhledem k tomu, že daleko největším akcionářem nástupnické firmy Stellantis bude firma Exor, vlastněná hlavně rodinou Angelli, je článek a diskuze o ničem.
29. 11. 2020 14:43
Re: Tohle
Co je tedy důvodem razantního poklesu prodejů Astry, který nastal s náběhem faceliftu na konci roku 2019? Z mého pohledu na tom má vliv třeba ten tříválcový diesel.
Avatar - Blue Sun
29. 11. 2020 13:17
Re: Chrysler+Fiat+Francouzi
Ne, tady se opravdu nemluví o VW a Fordu.
29. 11. 2020 12:31
Re: Tohle
JJ, jen v ITA s minimálním marketingem. Je to technicky Panda, ale stojí dvojnásobek a i tak jich prodají cca 60t. Vydělávají na ní stejně jako na F500, proto taky furt natahují její výrobu a ještě ji nezařízli, i když už to několikrát avizovali.