Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 05/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden líbily nejvíce? Zde je přehled tří nejčtenějších a nejsledovanějších.

Minulý týden na Auto.cz vyšlo 119 článků s novinkami a videi.

Přinášíme přehled těch, které minulý týden vzbudily největší zájem. Které novinky a videa oslovily největší počet čtenářů? Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Zatmavená okna nebo špatně namontovaná světla pro denní svícení vám mohou už od Nového roku nadělat pořádně těžkou hlavou. Pokud vás totiž zastaví policisté a všimnou si vážných či dokonce nebezpečných závad technického stavu, vyznačí je do protokolu a oznámí na registru vozidel. Na ulici sice nesmí nic do dokladů zapisovat, ale pokud se do 30 dnů nedostavíte na STK s odstraněnou závadou a budete dál jezdit, hrozí kromě pokuty pět až deset tisíc korun také rok zákazu řízení.

Audi A4 generací B6 a B7 (2000 až 2008) není v zásadě špatné auto, ale rozšířenost turbodieselů dělá výběr o poznání obtížnější. A právě naftové motory vás potrápí poruchami a drahými opravami.

V loňském roce byla ukončena výroba „malého“ Land Roveru Freelander. Modelu, kterým se v roce 1996 britská značka zařadila jako jeden z prvních evropských výrobců do tehdy slibně se rozvíjející kategorie kompaktních SUV. Kromě Land Roveru taková auta nabízely pouze Toyota, Honda a Suzuki. V roce 2006 následovala druhá generace, takzvaný Freelander II, která se s několika modernizacemi vyráběla osm let.

Neplatí to sice obecně, ale celkem často před cestou k našim východním bratrům slýcháváme, abychom si dali pozor na policii. Osobně jsem se s nimi do křížku nikdy nedostal, avšak řada lidí by možná k problematice „zbytečných“ silničních kontrol řekla své.

Rozhodně není příjemné, když vám na dálnici vjede někdo z pravého pruhu těsně před auto a minimálně vás tak omezí. Člověk musí začít často prudce brzdit, někteří si za volantem zanadávají či zablikají dálkovými. Rozhodně však řešením není to, co předvedl řidič BMW M3 E92 na dnešním videu.

Výkon 515 kW, točivý moment 930 N.m, pohon všech kol a zrychlení z nuly na sto kilometrů v hodině za něco málo přes tři sekundy. Takové jsou parametry nejvýkonnějšího liftbacku Tesla Model S, varianty P85D, která je hlavním aktérem dnešního videa.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)