Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický F-150 Lightning se ještě nevyrábí, přesto už Ford hlásí vyprodáno

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Modelový rok 2022 zmizel rychleji, než byla zahájena jeho výroba.

Představení prvního čistě elektrického pick-upu značky Ford, který dostal označení F-150 Lightning, bylo v zámoří poměrně velkou událostí. Ostatně pick-upy Ford F-series nejsou jen nejprodávanější řadou značky, ale také nejprodávanějšími pick-upy a obecně nejprodávanějšími automobily na americkém trhu.

Již od otevření objednávek hlásil modrý ovál poměrně vysoký zájem a již po půl roce měl mít na elektrický pick-up kolem 200.000 rezervací. Nyní se však na stránkách automobilky objevila zpráva, která hlásí vyprodáno. Celý první produkční rok 2022 už je rozebraný.

Vzhledem k vysoké poptávce již není možné objednávat současný modelový rok. Pro více informací prosím kontaktujte svého dealera,“ stojí ve zprávě na stránkách automobilky. Vůz už se tedy pro současný modelový rok nedá objednat a zákazníci tak mají pouze dvě možnosti. Buď čekat, nebo si připlatit.

V prvním případě to znamená počkat si na modelový rok 2023 nebo 2024, v každém případě asi 8 až 10 měsíců. Druhou možností je zkusit štěstí u dealerů, kteří možná budou mít nějaké auto skladem. Zákazníci ovšem přijdou o možnost si vůz nespecifikovat a hlavně si připlatí – možná i několik tisíc dolarů.

Video se připravuje ...

Automobilka plánuje uvést Ford F-150 Lightning na trh 26. dubna a vyrobit všechny modely, objednané do pozdního konce jara, chce ještě před podzimem, kdy výroba přejde na modelový rok 2023.

Teprve v březnu přitom automobilka oficiálně potvrdila, že verze s baterií o kapacitě 98 kWh ujedou na plné nabití 370 kilometrů. Verze s baterií o kapacitě 131 kWh by pak měly zvládnout na jedno nabití až 515 kilometrů. Cena základní verze přitom startuje od 39.974 dolarů (cca 909.400 Kč).

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
27. 4. 2022 07:20
Zaujimave
Niekto v US robi nieco zle. Tu by si udajne o to auto nikto ani bicykel neoprel a tam je vypredane :-[]
26. 4. 2022 19:34
Ford novinky
Neviem si predstavit take nieco na tvrdu pracu s autom, ved to bateria vydrzi chvilu

inak Ford novinky naleznete na jednom miste> http://www.fordauto.sk/