Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari Purosangue se představuje na prvních snímcích

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Italská automobilka zveřejnila první oficiální snímek dlouho očekávaného SUV Purosangue, který odkrývá překvapivě hodně.

Automobilka Ferrari zveřejnila na svých sociálních sítích první snímek dlouho očekávaného SUV Purosangue, který toho poodkrývá překvapivě hodně. Jeho zveřejněním navíc automobilka naznačila, že jeho oficiální premiéra zřejmě nebude zas tak daleko.

Vraťme se ale k samotnému snímku, který vcelku dobře vykresluje nevšedně tvarovanou příď, kterou už jsme mohli vidět před pár týdny na prvních uniklých snímcích z továrny. Příď zaujme například originálně pojatými světly, tenkými LED pruhy denního svícení nebo výraznými otvory pro přívod vzduchu na krajích předního nárazníku.

Nevšedně pojatá světla přitom zřejmě byla inspirována supersportem Ferrari SF90. Díky uniklému snímku pak již víme, že nebude chybět ani klasicky pojatá mřížka chladiče ve spodní části nárazníku, do které automobilka umístí své logo.

Jak už víme, vůz bude nejvyšším modelem v nabídce automobilky. Žádnou extrémní světlou výšku sice nečekáme, přesto po vzoru SUV dostane Purosangue oplastované lemy podběhů, nástavce prahů a částečně zřejmě i nárazníky.

O technice vozu zatím automobilka nic neprozradila, přesto už internetem kolují zajímavé zvěsti, podle kterých by se pod kapotou mohlo objevit hned několik motorizací. Jednou z těch pravděpodobnějších je 2,9litrový twin-turbo hybridní motor V6, odvozený z modelu 296 GTB, který by mohl v kombinaci s elektromotorem nabízet výkon cca 830 koní.

Druhou možností by mohl být dvakrát přeplňovaný hybridní motor V8, převzatý z modelu SV90 Stradale. Motor je schopen nabídnout výkon přes 1000 koní, nicméně pod kapotou SUV lze očekávat, že ho automobilka lehce přidusí. Není navíc jisté, že pod kapotou Purosangue bude využita jakákoliv forma elektrifikace.

Někteří puristé pak stále doufají, že se pod kapotou modelu Purosangue objeví motor V12. Automobilka by přitom mohla využít například atmosférickou 6,5litrovou motorizaci V12 z modelu 812 Superfast/Competizione. Výkon posílaný na všechna čtyři kola by pak opět mohl dosahovat až 830 koní.

Jak už jsme zmiňovali v úvodu, zveřejnění fotografie může naznačovat, že představení prvního SUV v historii prémiové italské automobilky není daleko. Na trhu, kde se Purosangue bude muset popasovat s konkurencí jako Lamborghini Urus a Aston Martin DBX70, se však novinka očekává až v příštím roce.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme