Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Bronco slaví 55. narozeniny pěti dobrodružnými koncepty

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Bronco se vrátilo v době svých pětapadesátých narozenin, což se samozřejmě nemůže obejít bez nějakého toho dárečku od automobilky pro zákazníky.

Žádná automobilka si nemůže přát lepší přijetí nového modelu, než jakého se dostalo novému Broncu. Dokonce i Ford hovoří o bezprecedentním přijetí novinky, což potvrzují nečekaně vysoké objednávky.

Původní informace o zákulisí, které hovořily o více než 230.000 registracích, se sice s odstupem času ukázaly být nadhodnocené, celkem 165.000 před-objednávek na nové Bronco ale Ford přesto považuje za nečekaný úspěch. Broncu se navíc dařilo i v televizi a na sociálních sítích, kde si novinku prohlédlo okolo 13 milionů lidí.

Ford se zkrátka veze na úspěšné vlně a rozhodně ji nechce pustit. O tom ostatně svědčí i pětice nových dobrodružných konceptů, které automobilka představila při příležitosti oslav 55 narozenin modelu.

Dvojice konceptů je postavena na základě tradičního Bronca, pro které Ford nabízí přes 200 kusů továrního příslušenství, zatímco zbylé tři vychází z civilnějšího Bronca Sport, pro které Ford nabízí přes 100 kusů továrního příslušenství. Prostor se ale našel i pro unikátní vybavení. Pojďme se ale podívat na samotná auta.

Začít můžeme pětidvéřovým konceptem Bronco Outer Banks Fishing Guide, který byl postaven pro potřeby amatérských i profesionálních rybářů. Koncept dostal plátěnou střechu nad přední řadou sedadel, tovární příčníky a střešní nosič Yakima LockNLoad. Na kapotě je umístěn speciální držák na pruty, nechybí pořádný rám, boční nášlapy a přídavná světla.

Video se připravuje ...

Dvoudveřové Bronco Trail Rig bylo navrženo jako ultimativní nástroj pro zdolávání náročných tratí. Stroj postavený na výbavě Badlands dostal speciální nárazník, jednoduché dveře z ocelových trubek, speciální terénní kola, přídavné LED světlomety a chybět nemohl ani naviják Warn. Na střeše je nosič Yakima s úchyty na lopatu a vyprošťovací sadou Warn.

Nyní se dostáváme k modelům Bronco Sport, které reprezentuje žlutý koncept Trail Rig. Ten byl opět vybaven pro zdolávání náročnějších cest, čemuž odpovídá zvednutí podvozku o jeden palec, použití 31“ pneumatik BFGoodrich a osazení vozu pevným nárazníkem i přídavnými světly. Na střeše je umístěn nosič Yakima s offroadovým vybavením, včetně zvedáku hi-lift, vyprošťovacích desek, sekery a kanystru.

Bronco Sport Tow RZR, jak již název napovídá, bylo uzpůsobenou k tažení buggy RZR. Kvůli tomu je vůz osazen volitelným paketem Trailer Tow II, díky kterému utáhne zhruba tunu. Na střechu navíc Ford umístil expediční koš Yakima, čímž ještě vzrostla přepravní kapacita vozu.

Posledním konceptem je pak Bronco Sport Off-Roadeo Adventure Patrol, které by mělo sloužit jako doprovodné vozidlo na Fordem pořádaných akcích Off-Roadeo pro budoucí majitele modelu Bronco. První ročník se odehraje příští rok v texaském Austinu a zúčastnit se budou moci všichni majitelé klasického Bronca a Bronca Sport ve výbavě Badlands.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

17. 8. 2020 14:37
Re: Super,
Nemáš pravdu. Hamuna říkal, že na celém světě omezují emise včetně CO2 a tohle snažení trvá už 60 let. Není to kvůli EU a kdo to tvrdí je zpátečník a euroskeptik :D :D

Ten režim v Bruselu je nutný v příštích volbách svrhnout a zvolit tam něco míň zelenýho co bude mít v hlavách mozek a ne ten eko odpad co tam sedí dnes. Takle si celý svět bude spokojeně žít a my si tady budeme řezat pod sebou větev v bláhové naději, že změníme klima tím, že budeme jezdit s autama, která mají papírové emise CO2 95 g/km. Tomu může věřit jedině debil nebo Hamuna....což je v podstatě to samé. :D
Avatar - kari.laz
17. 8. 2020 11:39
Re: Chceme lepší budoucnost, jenom lidi to pořád nechtějí po
Nějak nechápu tvůj příspěvek. Ty upozorňuješ na problémy s dostupností normálních aut díky absurdním regulím z EU , do kontextu dáváš právě Bronco a Jimny, ale jako záchranu vidíš to, že sám jsi si objednal elektrické auto?
17. 8. 2020 10:41
Chceme lepší budoucnost, jenom lidi to pořád nechtějí pochop
Tady je krásně vidět jaký problém čeká EU sojuz v letech budoucích.
Bronco se sem nedoveze a bude vyprodaný, protože přesně takové věci lidi chtějí.
Jimny se sem už radši moc ani nevozí a prodává se to pod rukou za horentní sumy.

Dopadne to jako s pálenkou v 30 letech. V zemi plné elektromobilu budete chodit za donem s prosíkem o nějaký černý import a přihlášení nějakou vyjímkou pořádného auta tohoto typu.

Jediné co mě naplňuje nadějí je tesla a objednaný cybertruck ... snad ho někdy dodají.
17. 8. 2020 08:57
adventůre
Dobrodruzstvi zazijes i s dobrodruznejsim scoutem, prej rikali tady.
Avatar - SKAY
17. 8. 2020 08:22
Super,
Akorád tady v EU můžem oficialně jen slimpat.