Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang: Facelift přinese v roce 2017 desetistupňový automat

Ondřej Chamilla
Diskuze (13)
Nejnovější Ford Mustang, který se vůbec poprvé oficiálně prodává na našem trhu, zaznamenal obrovský prodejní úspěch. Přesto se již nyní hovoří o budoucím faceliftu.

Kvóty pro letošní rok v Česku jsou vyprodány a zájemci si již brousí zuby, aby na ně vyšel alespoň automobil pro rok následující. V USA je nový Mustang v prodeji dva roky a i v Evropě je zájem o něj enormní, přičemž zde se jeho prodej teprve naplno rozbíhá. Nyní se však dostaly ven informace o faceliftu.

Podle Automotive News se modernizovaný Mustang objeví v rámci modelového roku 2018, takže dle zvyklostí se auto objeví na trhu již v roce 2017. Pozměněna má být celá přední část, novinkou se navíc stane i desetistupňový automat, který nahradí současnou šestistupňovou skříň a zlepší jak výkony, tak spotřebu.

V rámci faceliftu se údajně objeví i varianta Mach 1. O ní se hovoří již roky, snad tedy doopravdy přijde. V brzké době se pak do prodeje dostanou ještě modely Shelby GT350 a GT350R, zatím však není jasné, jestli se tyto přiostřené verze s vysokootáčkovým atmosférickým osmiválcem dostanou i na evropský trh. Shelby GT350R se přitom ve jménu hmotnosti vzdává i takových věcí, jako je klimatizace, zadní sedadla nebo audio. Za nemalý příplatek 13.500 dolarů (330.000 Kč) navíc můžete mít i karbonová kola.

Ondřej Chamilla
Diskuze (13)
Avatar - twistedTSD
21. 8. 2015 21:09
Re: Deset?
Něco na tom bude. Doma máme těsně "předkrizové" auto, slouží dobře. Kdybychom teď šli pro nástupce, získáme vůz, který lépe vypadá, má pár elektronických číčovin k dobru, ale jinak výrazně osekaný a s ekomotůrkem...
Avatar - Miroslavoj
20. 8. 2015 13:09
Re: Deset?
Jak to?
Já se v tom sice prdlajs vyznám, ale měl jsem za to, že trend je opačný. :-)
Avatar - Barrichello
20. 8. 2015 08:50
Re: Deset?
Dělaj to kvůli papírový spotřebě no.
Na druhou stranu, nižší bude i reálná ve srovnání se starou 4-5ti stupnovou HDM.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2015 08:48
Re: Deset?
A evropani berou ty V8 skoro zásadně s manuálem. Sehnat tu automat s V8 je unikum :-(
20. 8. 2015 08:44
Re: Deset?
A pak se budou kluci ve vládě divit, že je průměrný stáří auta 14 let. Jestli to není tím, že se produkují auta o který se zákazníci zase tak neperou. Jestli to takhle půjde dál, tak si lidi budou zuby nehty držet starý auta a dojíždět je jak dlouho to půjde. Kdyby byl v automotive nějaký jiný pokrok než ten EKO, tak to zákazníky bude motivovat ke koupi novýho vozu jako tomu bylo ještě před 20 lety. Jestli budou předhazovat zákazníkům jen novinky v podobě 10 stupňových převodovek a super ekologický aut, tak ty prodeje moc nepofrčej.