Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford nastoupil na Baja 1000 v plné zbroji. Do závodu nasadil skutečné bestie

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Na jeden z nejnáročnějších závodů na světě se znovu vydává Ford díky závodní divizi  Ford Performance.

Terénní závod Baja 1000 právě absolvuje svůj 56. ročník. Závod, který se pravidelně jezdí na území Mexika a Kalifornie, patří mezi nejnáročnější a největší vytrvalostní závody na světě. Baja 1000 je organizován společností Score International. 

Pro automobilky jde o skvělou příležitost ukázat, co jejich terénní modely umí. Právě proto se i v letošním ročníku představuje Ford se svou závodní divizí Ford Performance. Konkrétně zamířili na náročné tratě s modely Bronco Raptor a F-150 Raptor R.

Minulý rok byl pro Ford úspěšný. V náročném závodě vyhrál s vozem Ranger Raptor vlastní třídu. Nic nedokáže zvýšit prodejní potenciál těchto aut více, než úspěšná demonstrace skvělé práce inženýrů Fordu. Cílem je tak další vítězství.

Pojďme se podívat na techniku, se kterou se Ford na náročné tratě vydává. Model F-150 Raptor R má k dispozici sériový 5,2litrový motor V8 Predator s výkonem 522 kW (710 k), zatímco menší Bronco Raptor si vystačí s 3,0litrovým motorem EcoBoost o výkonu 298 kW (406 k).

Video se připravuje ...

Obě verze použijí tlumiče Fox Live Valve, těžší F-150 Raptor R bude mít navíc k dispozici přední a zadní vinuté pružiny závodní specifikace z důvodu vyšší hmotnosti. Nutností je předepsané bezpečnostní výbava, která zahrnuje ochrannou klec, speciální přední i zadní nárazníky a terénní kola Method. 

O tom, jak si speciály připravené divizí Ford Performance v náročném terénu dopadnou, se můžeme přesvědčit tuto sobotu, kdy soutěž končí.  

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme