Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Performance připravuje překvapení

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Divize Ford Performance se chystá odhalit v pátek 12. června novinku, kterou se s největší pravděpodobností stane závodní provedení modelu GT.

Ford prozatím nepotvrdil a ani nevyvrátil neoficiální informace o představení závodního GT během letošního ročníku 24 hodin Le Mans, ale vydal oficiální zprávu, která uvádí, že v pátek 12. června se uskuteční tisková konference, která se bude týkat divize Ford Performance a bude možné ji sledovat online po celém světě.

Tiskové konference se mají zúčastnit výkonný předseda automobilky Bill Ford, prezident a generální ředitel společnosti Mark Fields a viceprezident odpovědný za globální vývoj produktů Raj Nair, kteří budou se speciálními hosty hovořit o novém tajemném modelu.

Tolik tedy oficiální informace přímo od Fordu.

Podle neoficiálních zpráv se máme během této tiskové konference s největší pravděpodobností těšit na odhalení závodního provedení modelu GT, s nímž Ford chce dosáhnout podobných úspěchů jako s modely GT40 ve druhé polovině šedesátých let.

Závodní Ford GT má používat jednotku Roush Yates EcoBoost o objemu 3,5 litru, přičemž se stále jedná o přeplňovaný šestiválec. Motor má být spojen s převodovkou navrženou firmou Ricardo.

Spolu s odhalením vozu má Ford rovněž zveřejnit svůj závodní program pro příští rok a nový GT má být údajně poprvé postaven na start čtyřiadvacetihodinového závodu v Daytoně. Chybět ovšem nemá ani v Le Mans, kde Fordy GT40 vyhrály čtyřikrát za sebou, v letech 1966-1969.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)