Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Garage Italia Customs proměňují klasický Fiat Panda 4x4 ve stylový elektromobil

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)

Společnost Garage Italia Customs dokazuje, že má jistou slabost pro první Fiat Panda 4x4 a na základech tohoto modelu připravuje malou sérií exkluzivních elektromobilů.

Společnost Garage Italia Customs má na svém kontě řadu stylově upravených automobilů, z nichž lze připomenout Alfu Romeo 4C La Furiosa, BMW i8 Futurism Edition, Mazdu MX-5 Levanto či Jeep Renegade Hell’s Revenge nebo Pagani Huayra Lampo a rovněž Fiat Fullback Cross.

Mezi nejnovější kreace této firmy, jejímž vlastníkem je Lapo Eduard Elkann, jenž je vnukem bývalého šéfa Fiatu Gianniho Agnelliho, patří série pěti elektromobilů Panda 4x4 Icon-e. Každý z těchto vozů má vlastní jméno a díky spolupráci s externími partnery i styl. Garage Italia Customs tímto projektem do jisté míry navazuje i na renovaci vozů, jehož původním majitelem byl právě Gianni Agnelli.

První z pětice elektromobilů na základech modelu Panda 4x4 nese jméno PANDERIS a vznikl ve spolupráci s módní značkou Vitale Barberis Canonico. Druhý vůz je pojmenován PANDORO a podílela se na něm italská módní návrhářka Marta Ferri. Třetím exemplářem je PAND'ART, na jehož vzniku spolupracoval Arthur Kar z L'Art de L'Automobile. Čtvrtý se jménem PANDINA JONES je výsledkem spolupráce s fórem Car & Vintage a inspiroval jej samotný Indiana Jones. Pátým a posledním vozem této série je 00PANDA pro tajného agenta.

Společnost Garage Italia Customs uvádí, že každý z automobilů je v rámci své proměny kompletně demontován. Karoserie v rámci přestavby podstupují nové lakování odstíny vyvinutými ve spolupráci s BASF R-M, zatímco do interiéru míří nové potahové látky a některé z vozů se mohou pochlubit i Alcantarou.  

Zásadní proměna se pak odehrává pod kapotou a původní spalovací motor je u každého z vozů nahrazen elektromotor spojeným s původní převodovkou a pohonem všech kol. Společnost Garage Italia Customs uvádí, že maximální rychlost je 115 km/h a dojezd na jedno nabití je 100 km podle WLTP. V závislosti na zvoleném systému se baterie nabijí na plnou kapacitu za tři nebo až osm hodin.  

Zdroj: Garage Italia Customs S.R.L.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)

Doporučujeme

18. 1. 2020 16:28
Paráda
Maximálka 115 a dojezd dokonce 100 kiláků WLTP ? Tako to teda klobouk dolů !
;-)