Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Genesis odhaluje velký sedan G80 v provedení Sport. Zamířit by mohl i do Evropy

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Sedan G80 patří mezi modely, s nimiž Genesis, luxusní značka koncernu Hyundai, vstoupí na evropské trhy. Dostat by se tak mohlo i na nově představenou verzi Sport.

Genesis by měl do Evropy vkročit už během tohoto léta. Expanze přitom bude postupná, jako první se luxusní značky koncernu Hyundai dočkají zákazníci ve Velké Británii, Německu a Švýcarsku. Česko je v plánu později, v roce 2022 nebo 2023.

Vybraní čeští prodejci Hyundaie však už letos budou případně přijímat objednávky na vozy Genesis, které se budou dovážet z Německa.

Jako první se v Evropě začnou prodávat dva modely, sedan vyšší střední třídy G80 a SUV GV80. Poté budou následovat i sedan střední třídy G70 a SUV GV70. A samozřejmě nesmíme zapomenout na nedávno odhalený kombík G70 Shooting Brake.

Poslední novinkou značky je ale sportovně laděné provedení už zmíněného velkého sedanu G80, které dostalo jednoduché označení Sport. Na pohled se snaží zaujmout maskou chladiče v tmavě lesklém chromu, upraveným předním nárazníkem, specifickými 20palcovými koly nebo novým zadním nárazníkem s decentním difuzorem. Různé části karoserie pak zdobí prvky tmavého chromu.

Zákazníci si pro verzi Sport budou moci zvolit exkluzivní lak Cavendish Red a také si vybírat mezi dvěma vyhotoveními brzdových třmenů. K dispozici bude černé, nebo červené. V interiéru najdeme specifické dekory a nové vzory prošívání sedadel.

Jestli se u varianty Sport nějak upravovala technika, zatím nevíme. Detailní specifikace totiž Genesis odhalí až v době uvedení vozu na trh, k němuž dojde ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Ve Spojených státech amerických se sedan G80 prodává s přeplňovaným 2,5litrovým čtyřválcem o výkonu 224 kW a přeplňovaným vidlicovým šestiválcem o objemu 3,5 litru s 280 kW. Pro Evropu se ovšem počítá také s 2,2litrovým turbodieselem o výkonu 154 kW.

Jan Zajíc
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - chalan66
8. 7. 2021 23:39
Eeee
Za mňa nie. Je to moc Americké. Ten dizajn v Europe nebude zrovna populárny. Luxus to je bez debaty, ale je to taký Američan , no a svetlá tiež. Veľa fantázie nepobrali dizajnéri :-)
8. 7. 2021 14:32
Re: Re: To nevypadá marně
Aj nejaký Aston Martin to mal.
Avatar - kari.laz
8. 7. 2021 13:26
Re: To nevypadá marně
Ta "ozdoba" se mi taky nelíbí, to je spíše ohavnost, to je pravda. Ale budíky proti sobě mi nevadí, s tím nějak prolém nemám.
Avatar - Roman Horký
8. 7. 2021 13:10
Re: To nevypadá marně
Peugeot nevím, přestal jsem ho sledovat s koncem modelu 607. Do té doby jsem to u něj nikde neviděl.
Avatar - SKAY
8. 7. 2021 13:00
Re: To nevypadá marně
Nemělo to nějak podobně peguot a BMW....
Auto pěkné :yes: