Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai představuje koncept Prophecy. Je to sporťák bez volantu

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Po zrušeném autosalonu v Ženevě tu máme jednu online premiéru za druhou. Hyundai už stihl odhalit působivý koncept Prophecy.

Věděli jsme, že na letošním ženevském autosalonu by na stánku Hyundai bylo opravdu rušno. Korejci měli přivézt novou generaci modelu i20, omlazenou i30 a rovněž zajímavý futuristický koncept. První dva zmíněné vozy už spatřily světlo světa, teď se přidává vize budoucnosti.

Hyundai se toho nebojí a říká, že koncept Prophecy je dokonalou automobilovou formou. Vize rozvíjí futuristický design Sensuous Sportiness a vůz se vyznačuje sportovní siluetou v kombinaci s krátkými převisy a obrovskými koly. Novinka přijíždí na zbrusu nové platformě pro elektromobily, která prý umožňuje estetickou harmonii bez kompromisů.

„Přivedli jsme k životu další ikonu, která přináší nový standard do segmentu elektromobilů a posouvá designovou vizi Hyundai ještě dál,“ říká SangYup Lee, lídr designového centra Hyundai.

Korejská značka si získala pozornost už loňským konceptem 45, což byla vize líbivého elektromobilu, na rozdíl od Prophecy ale v retro balení. Alespoň částečně se však novinka svým předchůdcem inspirovala, což potvrzuje například tvar a zpracování světlometů.

Koncept počítá s plně autonomní jízdou, klasický volant byste uvnitř hledali marně. Namísto něj se v kabině nachází jen několik ovládacích prvků. Hyundai říká, že jde o zcela nový a intuitivní zážitek z „řízení“. Nechybí obrovská prohnutá obrazovka přes celou přístrojovou desku, která ukazuje veškeré důležité funkce.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - bystron
3. 3. 2020 21:08
Re: Design
u hovnaje nemušíš dávat důraz vůbec na nic, jsou to mr dky :no:
3. 3. 2020 15:40
Design
Osobně si myslím, že u autonomně řízeného vozidla není potřeba dávat přílišný důraz na vnější design.