Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai přetáhl Volkswagenu designéra Bugatti Chiron

Michal Fokt
Diskuze (24)
Alexander Selipanov, tvůrce designu hypersportu Bugatti Chiron, bude teď navrhovat vzhled luxusních modelů značky Genesis.

Pokud jste to náhodou nevěděli, tenhle lumbersexuál s baseballkou je autorem designu Bugatti Chiron a podílel se také na vzhledu Lamborghini Huracán. A to, jak sami uznáte, se v životopisu vyjímá docela dobře. Však je to také jeho poslední bugatti a vlastně poslední cokoli z koncernu Volkswagen, Saša, jak je znám v komunitě automobilových stylistů, přešel ke konkurenci.

Od ledna příštího roku bude šéfovat Global Genesis Advanced Studiu, které vzniká v Evropě a jeho přímým nadřízeným tedy bude pouze Luc Donckerwolke, šéf Genesis Design. Bere to jako velkou výzvu, protože luxusní značka Hyundaie se teprve formuje, momentálně prodává pouze luxusní sedan G90 a na cestě je model střední třídy, historie prestižního korejského designu se tedy teprve začíná psát.

Saša vystudoval design na kalifornské Art College of Design, kariéru začal v designcentru Volkswagenu a přes Lamborghini se propracoval až k Bugatti. není to mimochodem poprvé, co Hyundai zalovil v koncernovém hnízdě, v polovině letošního roku Korejci oznámili, že zlákali svého krajana Lee SangYupa, toho času designéra u značky Bentley. Lee nastoupil jako viceprezident Genesisu pro design.

Michal Fokt
Diskuze (24)
Avatar - GM.rja
10. 12. 2016 20:49
Re: Legracni
Škoda, že ty vychované talenty nepoužijí na tvorbu designu některé té jejich chrchly a skutečně pohledné auto vytvoří až jiné automobilce >:-[]
Avatar - GM.rja
10. 12. 2016 20:43
Jo?
A já podle fotky myslel, že přetáhli vnuka Castra >:D
Avatar - Joky
10. 12. 2016 13:34
Re: Koncern
to ne , ale jak a koho trápit..
Avatar - _Karel_
10. 12. 2016 12:40
Re: Koncern
Oni politruci řešili, jestli majitelé škodovek mají doma samý "tlustý a hnusný Mařky"?
Avatar - Joky
10. 12. 2016 12:12
Re: Koncern
souhlas! taky jsem nikdy neměl ani jednu! a to sbírám auta a mám jich taky docela hafo!
a už se nečerti!

to víš funkci politruka mi na vojně zrušili, tak se musím realizovat jinde.