Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Je libo Mercedes E ve stylu Audi A6 Allroad quattro? Bude!

Jan Mička
Diskuze (12)
Mercedes příští rok uvede model E ve verzi All Terrain. Nějak takto by mohla vypadat.

Plány Daimleru pro letošní a příští rok utekly na internet koncem minulého týdne. Zatímco pro letošek má koncern v podstatě hotovo a zbývá představit už jenom elektrický smart, pro rok 2017 je toto opět v zásobě mnoho. Dorazí facelift crossoveru GLA, pick-up na základech Nissanu Navara, modernizovaná vlajková loď S nebo třída E v provedení kupé a kabrio. Nás ale nejvíce zaujala jiná „položka“ – třída E All Terrain.

O co půjde? V podstatě o oplastovanou variantu třídy E kombi ve stylu Audi A6 Allroad quattro. Kolegům z britského Autocaru se už v polovině července podařilo získat snímky testovacího prototypu a tvary nejsou nijak překvapivé. Zkrátka pět metrů dlouhé kombi s výraznějšími lemy blatníků, pohonem všech kol, vzduchovým odpružením a větší světlou výškou, která dá i majitelům jindy výhradně silničních kombíkům možnost vyzkoušet i lehčí terén.

Jak by mohl vůz vypadat v reálu, prezentuje práce grafika Tobiase Büttnera. Nejde o nejhezčí mercedes, jaký jsme kdy viděli, v rámci značky jde ale o něco nového a všechno je to jenom o zvyku. Ambice vozu pro jízdu v lehčím terénu trochu podrývají velká kola s nizoučkými pneumatikami, to se ale samozřejmě může změnit. Podle informací automobilky se vůz ukáže už na letošním autosalonu v Paříži, do USA se však pravděpodobně nepodívá. Zde je totiž velká poptávka po „plnotučných“ SUV a crossoverech.

Jan Mička
Diskuze (12)
Avatar - flyboyeda
25. 7. 2016 22:50
Re: tak to jóóó
v našich lesích a hájích se tomu říká All- road, viď Audi, nebo taky nová Q7 je príma
25. 7. 2016 22:30
tak to jóóó
Já si myslím, že pro rodinky s dětmi na chalupu, na hory, na dovolenou to bude přímo ideál. Žádný strach, že někde na zasněženém parkovišti se posadíte na břicho a nebo odrbete výfuk nebo vanu při sjíždění z velké vrstvy asfaltu někde na vyhlídce u moře. A pro cestování po rozbahněných cestách nejen u chalup, ale mnohdy i při různých objížďkách apod. se vždycky vyšší světlá výška užije, kór se vzduchovým podvozkem. A že to nebudou tak čisté linie..., zvítězí spíše praktičnost.
Avatar - flyboyeda
25. 7. 2016 19:24
Mě se na Audi líbí že nedělá kraviny typu x6 , X4, 2 tourer
Bravó Audi drž se, kopírování je nehlubší forma obdivu :-)

Mercedes obdivuje Audi >:D
25. 7. 2016 19:16
Re: tak to ne.
Vezmi jeden MB E-touring, přidej k němu plasty a víš, jak bude vypadat výsledek.
Za mně - ee:/
Avatar - AUDIRS6
25. 7. 2016 18:32
Re: tak to ne.
GLK sa po novom vola GLC.
Pri vsetkych premiovych SUV je mensi predpoklad, ze ich majitelia budu mat po strechu od blata, ale maju byt( a poväcsinu aj su ) takej konstrukcie, ze sa v tom terene uplne nestratia a majitelovi urobia sluzbu, ktoru za svoju cenu od nich majitelia vyzaduju.
Ked si svoje odpracuju, je realny predpoklad, ze sa im dostane na rozdiel od nejakej Nivy, alebo Forestera promptnejsej a kvalitnejsej starostlivosti hned po tom, ako sa dostanu na normalne cesty. ( wapka, umyvarka...) ;-) a "kubik", ako ho rusi a ukrajinci prezyvaju - G-klassa je nieco uplne ine ako auta od GLA po GLS. To je terenak, s ktorym som uz zazil ine brutalility... ;-)