Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kdyby místo SUV zůstala v módě rodinná MPV: Takto by vypadala od Jaguaru či Lexusu

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Rodinná MPV máme rádi, přesto jich testujeme čím dál méně. Není to naše vina, ono totiž nových kousků vzniká na úkor SUV žalostně málo. Pojďme se teď ale podívat, jak by to vypadalo, kdyby byl trend opačný.

Když se nám v posledních měsících objevilo v redakci na test nějaké MPV, posteskli jsme si, jak málo jich v nabídce zůstalo. Jasně, vzhledově sice možná nešlo o žádné krasavce, přesto je rodiny milovaly pro jejich vzdušnost a praktičnost, která často čítala třetí řadu sedadel. Dnes byste takové vozy napočítali na prstech jedné ruky a zdá se, že trend vede k jejich definitivnímu zahubení. Mnohem více in jsou totiž stylovější SUV a crossovery.

Nejsme jediní, kdo s tímto trendem nesouhlasí. Nezávislý grafik z Číny vystupující pod přezdívkou Sugar Chow se na sociální síti Art Station pochlubil svou sbírkou empévéček. Tedy tou virtuální, kterou vytvořil podle designových jazyků nejrůznějších automobilek. I těch, od kterých byste MPV rozhodně nečekali.

Prohlédnout si tak můžeme například rodinné MPV Audi, Lexusu, Land Roveru, Jaguaru či Alfy Romeo. Nechybí ani Volvo či Hongqi. A protože čínský tvůrce začíná být stále aktivnější i na Instagramu, předpokládáme, že se počet jím vytvořených MPV v příštích dnech ještě rozroste. Rozhodně jej tedy doporučujeme sledovat!

Stanislav Kolman
Diskuze (11)

Doporučujeme

3. 6. 2020 02:57
Re: Konec MPV
Aj espace 2,0 96kw je viac ako oktavka v plnke.
27. 5. 2020 21:02
Re: Obal predáva
Neni jen Odyssey. Sedona, Pacifica... ta auta se delaji a jsou uzasna. Ale nejde je v CR ofiko koupit a kdyz je nekdo vozi i nove, tak za hrozny penize. A v TP spousty vyjimek. Mam jich tam asi 12. Ale 300 koni v rodinnem korabu, kde i za treti radou je furt spousta mista... neni jina volba :))
27. 5. 2020 15:15
Obal predáva
Obal predáva.. vždy to tak bolo a vždy to tak aj bude. Či už pri oblečení, pri ženách, alebo pri autách.

Tiež mi je to ľúto, napr. taká Honda Odyssey svojim kráľovským interiérom a integrovaným vysávačom zahanbí snáď všetkých z radov SUV :-!
Avatar - Ozzman
27. 5. 2020 13:08
Re: Konec MPV
Takovej Espace V6 je víc pro petrollheada, než Oktávka 1.0 TSI :D
Avatar - white label
27. 5. 2020 09:45
Re: Konec MPV
Takže petrolhead v MPV... :-)