Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kenworth modernizuje elektroniku modelových řad T680, T880 a W990

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Severoamerický výrobce nákladních vozidel Kenworth představil novou elektroniku pro své vlajkové lodě, které představují modelové řady T680, T880 a nedávno uvedená W990.

Kenworth Truck Company, která byla založena v roce 1923, patří k nejslavnějším a zároveň nejprestižnějším výrobcům středních a těžkých nákladních automobilů. Tradiční severoamerické značka je od roku 1945 součástí koncernu PACCAR.

Současná nabídka této značky zahrnuje celkem třináct modelových řad, z nichž dvě vycházejí z evropského modelu DAF LF a to včetně jeho kabiny usazené nad motorem a přední nápravou, zatímco zbývající jsou zástupci tradiční severoamerické koncepce s kabinou posunutou za kapotou motoru.

Vrchol v nabídce značky Kenworth aktuálně představují zástupci řad T680, T880 a nedávno uvedené řady W990. Pro vozidla těchto modelových řad, vybavená motory PACCAR MX-11 nebo MX-13, nyní jejich výrobce zavádí novou elektroniku.

Nový řídící modul má zajistit jednodušší propojení telematických a elektronických ovládacích prvků karoserie s elektronickým systémem podvozku a pohonného ústrojí vozidla. Zároveň má poskytovat rychlejší a lepší informace o stavu vozidla prostřednictvím jeho přístrojové desky a displeje multimediálního systému. Rychlejší má být nyní i komunikace s diagnostickým vybavením servisů.

Kenworth W990, jehož oficiální odhalení se odehrálo koncem září letošního roku na Las Vegas Motor Speedway, rozvíjí styl i techniku tradiční modelové řady W900 a spolu s ní se stává vedle modelové řady T680, nabízené od roku 20112, vlajkovou lodí své značky v nabídce vozidel pro dálkovou silniční dopravu.

Kenworth T880 představuje v nabídce své značky univerzální řadu těžkých nákladních vozidel vhodných pro využití ve stavebnictví i silniční dopravu. Tomu odpovídají široké možnosti konfigurací podvozků, provedení kabin od krátkých denních až po prodloužené se spací nástavbou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)