Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Sorento nové generace se představuje na prvních oficiálních snímcích. Jak se vám líbí?

Stanislav Kolman
Diskuze (20)

Automobilka Kia ještě před ženevskou premiérou představuje světu novou generaci modelu Sorento. Přednosti předchůdce doplňuje svěží design.

Korejská značka říká, že nová Kia Sorento staví na konceptu „rafinované smělosti“. Designéři chtěli zachovat robustní, houževnatý a vzhledový dojem předchozích generací, jenž je nyní doplněn o vyšší míru kultivovanosti a elegance. Kia říká, že auto je stylovější než kdy jindy, a při pohledu na první várku oficiálních snímků není těžké uvěřit.

Dalšího vývoje se dočkala maska po vzoru tygřího nosu, jež je poznávacím znamením všech dnešních vozů značky. Je širší, výraznější a plynule navazuje na diodové světlomety, které zase mají evokovat tygří oči.

Z profilu se Sorento změnilo tak, aby vypadalo elegantněji. Má kratší přední a zadní převisy a naopak delší rozvor kol. Protáhla se rovněž kapota, první sloupky jsou zase o 30 mm více vzad od přední nápravy, aby to opticky vypadalo, že je kabina hodně vzadu.

Výrazných změn jsme se dočkali také uvnitř. Kia si chce zakládat na moderní konektivitě, maximální praktičnosti a prvotřídních materiálech. Designéři se chlubí, že kabina nového Sorenta je jedním z nejmodernějších pracovišť řidiče, jaký se kdy v modelech této společnosti objevil.

Multimédia obstarává 10,25“ dotyková obrazovka, prostřednictvím které obsloužíte většinu funkcí (panel pro nastavování teploty ale zůstává i nadále oddělen). Za příplatek můžete mít ještě 12,3“ digitální přístrojový štít, který pak celé multimediální prostřední po vzoru mercedesů sdružuje v jeden celek.

Kia říká, že nové Sorento je výsledkem spolupráce tří designových center po celém světě – v Koreji, Evropě a Severní Americe. Novinka je posazena na zcela nové platformě a světu se oficiálně představí na ženevském autosalonu 3. března, kdy se dozvíme i veškeré technické informace a další detaily.

Stanislav Kolman
Diskuze (20)

Doporučujeme

Avatar - Emel
17. 2. 2020 17:22
Re: Za mě nic moc
No jasně. Jenže Karoq je celkově menší, i užší, na menších kolech atd., zatímco Tiguan má prostě ten základ střední třídy.
Avatar - twistedTSD
17. 2. 2020 16:03
Kia
Velká pochvala, že se nenechali zlákat k tomu hroznému trendu šestiokých SUV.
17. 2. 2020 15:14
Re: Za mě nic moc
Tak je kratší, to máš jako Kodiaq a Karoq z boku dle mě vypadá líp Karoq...
Avatar - Emel
17. 2. 2020 14:51
Re: Za mě nic moc
Podívej se na to auto z profilu: https://www.auto-horejsek.cz/…/vw-tiguan-3.jpg
Ok, každý asi máme trošku jinej vkus... ale pro mě tohle prostě boduje, ta kompaktnost tomu dává jiskru, kterou už třeba Tiguan Allspace (ani Sorento, ani Kodiaq, ani Tarraco) nemá.
Avatar - 3_diamanty
17. 2. 2020 13:03
Re: Za mě nic moc
tiguan sa mi teda moc nepaci.. ale je mozne ze ocakavany facelift mu uz pomoze ... fakt som zvedavy .. uvidime :yes: