Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Konec srandovnímu couvání! Tento karavan jezdí sám a připojíte ho na dálku

Lukáš Volšický
Diskuze (3)

Technologicky nejpokročilejší obytný přívěs na světě slibuje připojování k tažnému vozidlu bez starostí. Ve stísněných prostorách jej navíc zaparkujete bez námahy a potu na čele díky dálkovému ovládání.

Baví vás kempování s karavanem, ale už máte plné zuby couvání a stresujícího připojování k tažnému vozu? Už brzy bude pravidelným ostudám konec, protože bývalí zaměstnanci automobilek a technologických gigantů jako Apple, Cruise, Tesla a Volvo představují nový inovativní karavan s jménem Pebble Flow. Všechny nepříjemnosti spojené s cestou brzy vyřešíte dálkovým ovládáním.

Už příští měsíc se oficiálně představí na autosalonu v Los Angeles a výrobce říká, že vyvinul technologicky nejpokročilejší obytný přívěs na světě. Jednou z největších vychytávek nového karavanu je funkce InstaCamp, díky níž jediným stisknutím tlačítka připravíte přívěs pro kempování, nebo naopak složíte před odjezdem. Jednoduše tak ovládáte markýzu, schody, světla a automatické vyrovnávání horizontu. Na další cestu můžete vyrazit během pár sekund.

Futuristický karavan s minimalistickým designem je 7,6 metru dlouhý a váží 2812 kilogramů. A teď přichází to nejlepší – jednoduše jej připojíte k vašemu autu, aniž byste jej museli nastartovat a couvat. Obytňák je vybaven dvoumotorovým elektropohonem, a když aktivujete funkci Magic Hitch, automaticky se připojí k tažnému vozidlu. Přívěs navíc můžete ovládat i na dálku, což vám usnadní parkování i manévrování ve stísněných místech.

Video se připravuje ...

Standardně je Pebble Flow vybaven 45 kWh LFP baterií, která slibuje, že mimo elektrickou síť přežijete až sedm dnů. K získávání další energie slouží i střešní solární panel o výkonu 1 kW. S AC i DC nabíjením jej můžete nabíjet kdekoliv a s funkcí regenerativního nabíjení umí generovat elektrickou energii, zatímco jej táhnete. Současně jej můžete využívat jako nouzový zdroj elektřiny, kdyby vám doma náhodou vypadl proud.

Inovativní karavan Pebble Flow se už dnes začíná prodávat formou předobjednávek a k prvním zákazníkům by se měl dostat koncem roku 2024. Na čekací listinu se zařadíte po zaplacení zálohy přibližně 12 tisíc korun a základní cena karavanu a základní cena začíná od přibližně 2,5 milionu korun. Abyste si však mohli užívat všechny technologické vychytávky, zaplatíte minimálně 2,9 milionu korun.

Za výrazně jednodušší parkování vám to však stojí, že? Minimálně pokud jste stejně talentovaným řidičem, jako muž ze starší reklamy Volkswagenu, jemuž se vysmáli i koně…

Video se připravuje ...

Lukáš Volšický
Diskuze (3)

Doporučujeme

23. 10. 2023 05:33
FV panel 1kW bych chtěl vidět... a motory na kolech jsou 20
Všechno je tak kvalitní, že po záruce si musíte koupit nový a ještě lepší, pardon dražší.
22. 10. 2023 15:52
Technologicky nejpokročilejší obytný přívěs??
Ved nema ani rolety na oknách a sieťky proti hmyzu. Asi bude používať iné pokročilejšie technologie 😀 alebo že by za príplatok?
22. 10. 2023 11:05
Konec srandovnímu couvání ?
No myslím že kdo nedokáže zacouvat samotným autem, neměl by ani tahat žádné přívěsy.