Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada 4x4 (Niva) v modernějším balení. Vypadá opravdu zajímavě!

Stanislav Kolman
Diskuze (10)

Před nedávnem se představil už několikátý facelift ruského offroadu Lada 4x4 (alias Niva). My jsme se pokusili nakreslit jeho modernější alternativu.

Lada 4x4, dříve nabízená jako Niva, se vyrábí již od roku 1977. V minulosti sice měla již několikrát skončit, přesto její výroba pokračuje dodnes a dle výrobce tomu tak bude ještě několik let. Stařičký offroad si přitom vystačí s pravidelnými omlazovacími procedurami, tou poslední prošel závěrem loňského roku.

Zatímco zvenčí Niva vypadá více méně pořád stejně, značně se zapracovalo na interiéru, který je teď modernější. Přepracovala se přístrojová deska, panel pro nastavování klimatizace, ale třeba i sedačky. Jak by to ale vypadalo, kdyby se modernizace podobně výrazně dotkla i exteriéru?

Na pomoc jsme si přizvali našeho kolegu Honzu, který je v prostředí grafických editorů jako doma. Pustil uzdu fantazii a po několika hodinách práce vzniklo auto, které má s původní Nivou podobné snad jen základní tvary, přesto si zachovává pro ní typické poznávací rysy.

Tvůrce přepracoval příď, která dostává úzké linky denního svícení. Světelná technika vzadu je umístěna horizontálně, což je odkaz na dřívější provedení modelu. Na bocích se pak objevují výrazné prolisy, kterých jsme si mohli všimnout například na modelu Vesta.

Podívejte se na práci našeho grafika v přiložené galerii, kromě klasické krátké varianty představil i verzi s delším rozvorem a dalším párem dveří. Vypadají opravdu zajímavě. Kterému provedení byste dali přednost? A jedna otázka na závěr: poznáte, které auto posloužilo tvůrci jako “dárce”? Kola by vám mohla hodně napovědět…

Stanislav Kolman
Diskuze (10)

Doporučujeme

24. 4. 2020 15:04
Re: ...
Asi tak. :yes: Väčšina prítomných sa k nemu evidentne nedostala.
Avatar - Beefcake
24. 4. 2020 14:41
...
Akonahle som sa v clanku dostal po slovo "grafik", tak som to zabalil.
24. 4. 2020 11:58
Můj názor.
Je to super, ale někde jsem viděl Lady v "ofrouďáckém" provedení. Je ještě někde??😍😍😍😁😁💓💓💞💯💯🆗🤠
Avatar - Barrichello
24. 4. 2020 10:37
Takhle
to určitě vypadat nebude, no worry :-)
Avatar - superkutil
23. 4. 2020 21:36
Stará byla hezčí.
Nová má nesmyslně nizko světla!