Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Huracán Allroad? Supersport do terénu může vzniknout!

David Bureš
Diskuze (8)
V Sant‘ Agatě nyní usilovně pracují na dokončení SUV Urus. To ale možná nebude jediné Lamborghini do terénu, které se začne prodávat.

Automobilka Lamborghini aktuálně nabízí jen dvě modelové řady, Huracán a Aventador, které čas od času doplní speciální vozy na jejich bázi (Veneno, Centenario). Již brzy se po jejich bok postaví třetí model v podobě SUV Urus, to ale není všechno, v Itálii se pracuje také na dalších vozech. Jedním z nich by mohl být i Huracán přizpůsobený jízdě na nezpevněných cestách!

Tento Huracán „Allroad“ si uchová atmosférický desetiválec a pohon všech kol výchozího modelu, které však zabalí do zvýšené karoserie, která bude notně oplastovaná, aby byla dostatečně chráněná před různými nástrahami. Vůz se údajně bude jmenovat Huracán Safari a bude dostupný s uzavřenou i otevřenou karoserií. A prý že už Lamborghini nemohlo být bláznivější...

Myšlenka supersportu do terénu se může zdát jako překvapivá, jenže smysl dává. Ze samotného vývojového centra Lamborghini zaznívají hlasy, že takové auto by bylo neporazitelné na zapadlých italských cestičkách. Navíc pro firmu jsou stále důležitější zákazníci z rozvíjejících se zemí, kde cesty stále nejsou tak kvalitní jako v Evropě. Jezdit v oplastovaném supersportu po Indii nebo Číně tak najednou má logiku.

V rámci koncernu VW Group to navíc není tak nová idea. Audi, vlastník Lamborghini, v roce 2013 představil koncept Nanuk, který měl shodnou koncepci zvýšeného superauta jako zamýšlený Huracán Safari. Nezapomeňme ani na francouzský Mega Track, který se dokonce prodával v devadesátých letech...

Oplastovaný supersport přitom není jediná nová verze, která by nabídku Huracánu mohla rozšířit. V plánu je údajně targa nebo speedster, též se počítá s ještě drsnější verzí než Huracán Performante. Ten se zatím představil ve formě kupé, v Itálii se už ale prohání i prototypy otevřené verze, která bude představena co nevidět. Z babylamba se tak pomalu stává italská 911, dnešních pět variant (čtyřkolka a zadokolka ve formě kupé a Spyderu + Performante) jistě doplní další.

Vedle rozšíření nabídky se ale už začíná spekulovat také o nástupci Huracánu, připravovaném pro rok 2021. Přestože je jeho příchod ještě daleko, už nyní se zdá jasné, že se budoucí babylambo bude muset obejít bez atmosférického desetiválce. Jeho místo podle všeho zastoupí čtyřlitrový osmiválec, kterému by ve vybraných variantách mohl pomáhat elektromotor. Přesně tak, s hybridním pohonem Lamborghini nepočítá nejen u SUV Urus, ale také u svých supersportovních modelů.

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - flyboyeda
29. 8. 2017 07:12
Re: No konečně
nestyď sa pochlub sa :-)
Avatar - flyboyeda
28. 8. 2017 20:24
Re: No konečně
a čemu říkáš tvůj supersport ? Octavia RS ? >:D
28. 8. 2017 19:55
Re: Mám jiné informace
Co takhle hydraulika ala McLaren (Kinetic)? Desetiválce bude věčná škoda.
Avatar - flyboyeda
28. 8. 2017 16:03
No konečně
ty supersporty co nepřejedou ani retarder a vadí jim sebemenší nerovnost jsou na našich silnicích, vážně krutě týrány