Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Leden 2013: Nové modely na českém trhu

Diskuze (41)
Které automobilové novinky se u nás začnou prodávat během následujícího měsíce?

Fisker Karma

Nabídku luxusních aut na českém trhu rozšíří plug-in hybridní limuzína nezávislého výrobce Fisker. Pětimetrový sportovně střižený vůz jménem Karma má dva elektromotory o celkovém výkonu 300 kW, energii jim dodává baterie za jízdy dobíjená přeplňovaným dvoulitrem. Základní cena mírně převýší 2,5 milionu korun.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Hyundai i30

Třetí karosářskou verzí nošovického kompaktu Hyundai i30 je třídveřový hatchback, rodinka tedy bude brzy kompletní. Nová varianta modelu i30 se odlišuje několika stylistickými zásahy, nové jsou třeba oba nárazníky nebo maska chladiče. Základní tvar karoserie ale zůstává stejný a beze změn bude i paleta nabízených motorů.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Porsche Cayenne Turbo S

V lednu se oficiálně rozeběhne prodej nejrychlejšího Porsche Cayenne, modelu Turbo S. Díky osmiválci o výkonu 405 kW (550 k) se rozejde až na 283 km/h a z klidu na 100 km/h zrychlí za 4,5 sekundy. Se základní cenou 4,14 milionu korun jde s náskokem o nejdražší Cayenne. Zároveň je ale nejlevnější z výkonnostní řady Turbo S.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Range Rover

Čtvrtá generace Range Roveru už své české ceny zná od podzimu, první vozy k nám ale dorazí v lednu. Novinka s celohliníkovou karoserií je luxusnější a hlavně výrazně lehčí než předchůdce. I díky tomu se do nabídky vrací vznětový šestiválec, dále nabídku tvoří osmiválce 4,4 TDV8 a benzinový 5,0 Supercharged.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Renault Fluence

Původní provedení Renaultu Fluence se aktuálně prodává za velmi atraktivní ceny. Francouzská automobilka se totiž chystá uvést do prodeje modernizované provedení Fluence, které dostane nový design předních partií, inspirovaný Cliem. Nabídku motorů by měl rozšířit nový turbodiesel 1,6 dCi o výkonu 96 kW.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

SEAT Leon

Třetí generace Leonu má posílit postavení španělské značky (nejen) na českém trhu, přichází téměř současně s novým Toledem. Za nižší cenu nabídne stejnou techniku jako nový Volkswagen Golf a navrch přidává atraktivnější design nebo specialitu v podobě příplatkových LED světlometů. Ty se mezi kompaktními hatchbacky objevují vůbec poprvé.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Toyota Verso

Výrazný facelift aktualizuje podobu Toyoty Verso podle vzoru nového Aurisu. Zcela nové pojetí přídě doplňuje upravený interiér a modernizovaný dvoulitrový turbodiesel, převzatý z Toyoty Avensis.

ceskytrh novemodely ceskytrh novemodely

Diskuze (41)
Avatar - WinDiesel
3. 1. 2013 21:55
Re: Fisker
Maj ho u Emila Freye v Praze Stodůlkách ...............
3. 1. 2013 12:12
Re: Španělský lev přichází
Tak uvidíme, jak šikovně nastaví ceník, ale na první pohled rozhodně nevypadá zle...
3. 1. 2013 12:09
Re: nádhera
Mně taky, ovšem takový kus auta (a k tomu nového) za ty prachy si svou klientelu nepochybně najde.
Avatar - woody-alien
3. 1. 2013 08:31
Re: O3
To jako, že v i30 je vynikající audiosystém....? ;-) >:D
Avatar - Nerez
3. 1. 2013 08:06
Re: O3
Slovo Hudlaj by ti mohlo napovědět, zda jde o vtip nebo ne >:-[]