Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus NX se proti konceptu téměř nezmění, lidé chtějí šokující design

Diskuze (9)
Lexus v září předvedl extravagantní koncept kompaktního SUV. Na jaře se ukáže produkční verze, která se bude v designu více než inspirovat.

Lexus nechce zůstat stranou lukrativního segmentu malých prémiových SUV, a tak se chystá na uvedení nové modelové řady NX. Ta vyzve úspěšné konkurenty, jako je Audi Q3 nebo Range Rover Evoque. Produkční model bude mít premiéru na jarním autosalonu v Ženevě, prodávat se začne v létě.

Zachová si přitom mnoho ostrých tvarů z konceptu LF-NX, který se představil v září na autosalonu ve Frankfurtu. „Zjistili jsme, že zákazníci vyžadují extravagantní design,“ okomentoval toto rozhodnutí pro AutoExpress evropský šéf Lexusu Paul Van der Burgh.

Lexus zatím koncept prezentoval s hybridním čtyřválcem, který již v sérii pohání modely IS 300h a GS 300h, a s novým dvoulitrovým turbomotorem. Ten má nahradit dosud používaný atmosférický 2,5 l V6. Sériový model NX pravděpodobně dostane právě tyto dvě pohonné jednotky.

V posledních dvou letech Lexus obměnil celé své portfolio. Sedany IS a GS se dočkaly nové generace, limuzína LS a větší SUV RX zase prošly výrazným faceliftem. Omlazení vzhledu také brzy čeká hatchback CT. Značka se chce výrazněji profilovat a posílit svoji pozici v globálním měřítku. Zároveň ale nemá ambici předběhnout v počtu prodávaných kusů své hlavní konkurenty BMW a Mercedes-Benz. S o řád užší paletou nabízených modelů by to v dnešní době bylo beztak prakticky nemožné.


Diskuze (9)
Avatar - rimow11
6. 12. 2013 07:41
nx
naživo to bude zaujimave >:D
Avatar - Ham.
5. 12. 2013 21:07
Re: minimálně jeden z tisíce
Juke může být klidně ošklivý jak noc, ten se prodává hlavně nízkou cenou a tam se na nějaký vzhled nekouká. NX naopak vleze do prémie kde jsou ceny dvojnásobné a tam už vzhled musí publiku "sedět" (jako třeba sedí publiku Q3, která se prodává lépe než X1 i Evoque a to i přes vysoké ceny). Osobně se mi Q3 také nelíbí, ale evidentně vyhovuje evropskému vkusu.
Avatar - Choochoo
5. 12. 2013 20:30
Re: minimálně jeden z tisíce
To by se dalo rici třeba i o Jukovi. Urcite je dost velka skupina, ktera chce se cjce ukazat v necem zajimavem, ale trh toho moc nenabizi. Treba Q3 je priserny hnus.
Avatar - Ham.
5. 12. 2013 17:26
Re: minimálně jeden z tisíce
Pokud chce Lex šokovat, tak s tímhle se mu to stoprocentně podaří. Jenom si nejsem jistý, jestli letošní katastrofální propad prodejů v EU neskončí ještě větším fiaskem, slova pana Burgha, že zákazníci vyžadují extravagantní design bych bral kdyby odpovídal za US prodeje, v EU si myslím, že toto čudo je bez šance.
5. 12. 2013 17:12
Re: minimálně jeden z tisíce
Ak myslel bohateho Rusa, Cinana alebo Americana z Beverly, tak ano.