Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda veze do Ženevy nové kompaktní SUV a výroční edici MX-5

Stanislav Kolman
Diskuze (24)
Japonská automobilka nebude ani letos chybět na prestižním evropském autosalonu, kam míří s několika novinkami.

Největším lákadlem značky Mazda na blížícím se ženevském autosalonu bude kompaktní SUV, pravděpodobně nejnovější provedení CX-3. Automobilka uvádí, že design vozu se nese ve filosofii Kodo a technický základ tvoří nová generace architektury Skyactiv-Vehicle Architecture. Paletu pohonných jednotek samozřejmě tvoří zážehové a vznětové motory Skyactiv. Chybět nebude ani technologie Skyactiv-X, která má kombinovat výhody benzinového a naftového motoru.

Na stánku japonské automobilky nebude chybět ani Mazda MX-5 30th Anniversary Edition, tedy oslava tří desetiletí tohoto kultovního modelu, která se v Evropě představí vůbec poprvé. Jen připomeňme, že první Mazda MX-5 se světu ukázala v Chicagu roku 1989 a postupem času se vypracovala v nejpopulárnější roadster historie. V Evropě se napříč generacemi prodalo 350.000 vozů, celosvětově dokonce více než jeden milion.

Návštěvníci ženevského autosalonu si budou moci prohlédnout také novou Mazdu3 hatchback a sedan (kterou si můžete připomenout na videu níže). Chybět nebude ani bestseller automobilky – CX-5, u kterého se máme těšit na kvalitnější interiér a vyspělejší technologie včetně systému G-Vectoring Control Plus.

Video se připravuje ...

Jen připomeňme, že tiskové dny na ženevském výstavišti startují 5. března. Novináři však budou na místě již o den dříve, kdy bude vyhlášen vítěz ankety evropské Auto roku 2019. My v Ženevě samozřejmě nebudeme chybět a krátce po úvodním otevření bran výstaviště se s vámi podělíme o první dojmy.

Stanislav Kolman
Diskuze (24)

Doporučujeme

Avatar - Floyd
6. 2. 2019 18:29
Re: nj
Dobrá volba, super barva i skvělá výbava, jen ta cena je trochu dost vysoko :yes:
6. 2. 2019 09:43
Re: Kolmane, Kolmane...
JJ, interér očekávám po vzoru 3, jen doufám v trochu více skla :-)
6. 2. 2019 08:20
Čekání
na nového Forestera se začíná proměňovat v čekání na Godota. Mezitím se začne prodávat (beru jen Japonce) Honda CR-V 5. gen. (hybrid), RAV 5. gen. (hybrid) a možná CX-4. Takže možná se čekání vyplatilo a bude větší výběr. Subaru evidentně o evropský trh nestojí, stačí mu růst v USA. Jako Subarista pláču, ale Subaru jsem úplně ukradený. Přitom je to jedna z cest pro automobilky, jak si držet prodeje: podporovat věrné zákazníky, kluby, fanoušky.
6. 2. 2019 07:42
Re: Kolmane, Kolmane...
CX-4 to asi bude, ale ne ta, na kterou je odkaz. To je cca 3 roky stará čínská verze. Když se podíváte na ta zadní světla, je to něco úplně jiného. A myslím, že to, co ukážou bude parádní autíčko. Šetřím na novou Mazdu 3, ale jestli tahle CX-4 nebude o tolik dražší, asi přišetřím. Se stávající Mazdou 3 jsem spokojen, a jelikož všichni ostatní nabízí jen oturbené modelářské motůrky, ani jiný výběr, než Mazda není ;-)
5. 2. 2019 22:23
Re: nj
já žádný diesel nechci, tfuj 8-s Já chci tohle :
[odkaz]