Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz nabízí první snímky nové generace minibusu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mercedes-Benz Minibus GmbH pilně testuje nové minibusy, jejichž základem je nová generace modelové řady Sprinter a připravuje se na jejich představení veřejnosti.

Nový Mercedes-Benz Sprinter byl oficiálně představen v úterý 6. února roku 2018 v Duisburgu a jeho premiéru bylo možné sledovat i prostřednictvím sociálních sítí a webu koncernu Daimler AG.

Mercedes-Benz Sprinter představuje v nabídce lehkých užitkových vozidel koncernu Daimler AG klíčový model a proto bylo jeho představení pro automobilku skutečně důležitým krokem.

Novinka naváže na svého předchůdce širokou paletou nabízených provedení a stane se rovněž základem pro vozidla, za jejichž vývojem a výrobou stojí divize Mercedes-Benz Minibus GmbH. Ta nyní zveřejnila první snímky připravovaného minibusu na základech nové generace modelové řady Sprinter.

Vozidlo, které bylo zachyceno při testování v okolí Dortmundu, v němž Mercedes-Benz Minibus GmbH sídlí, se prozatím ukrývá za masková, ale podle dostupných informací se může jednat o nástupce třínápravového modelu Sprinter 77 řady City pro městskou dopravu.

Nová generace minibusů s třícípou hvězdou ve znaku bude sdílet design předních partií i techniku s novou generací modelové řady Sprinter, což mimo jiné znamená, že bude disponovat armádou elektronických asistentů počínaje tempomatem a udržováním vzdálenosti, sledováním únavy řidiče a mrtvého úhlu, čtením dopravních značek po asistenty brzdění a jízdy v pruhu.

Mercedes-Benz MiniBus GmbH má v současnosti ve své nabídce čtyři základní řady, jimiž jsou Sprinter Transfer, Sprinter Travel, Sprinter City a Sprinter Mobility. Všechna tato vozidla jsou prozatím postavena na základech předchozí generace modelové řady Sprinter.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
6. 6. 2018 09:22
.
To už maskuju aj busy!? Trápne.