Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz v Ženevě: B, CLK, M a nové motory V6

Ondřej Láník
Diskuze (24)
Mercedes nasazuje proti bavorským premiérám velmi těžký kalibr. V roce kdy se chystá také domácí autosalon ve Frankfurtu, přiváží prestižní značka světovou premiéru třídy B, premiéru nové třídy M, inovovanou řadu CLK a hned několik nových motorů V6.

Novinka číslo jedna: třída 1.B

Mercedes odsadil také druhé písmeno jeho abecedy. Mezi modely A a C se konečně zařadil také Mercedes-Benz třídy B, podrobně jsme o něm psali již před několika dny, ale připomeňme že karosérie o délce 4,27 m nabízí místo pěti osobám a zavazadlový prostor 544 l. Interiér oplývá variabilitou, pohon mají na starosti motory z třídy A, se kterou béčko sdílí také mnoho dílů interiéru. Další informace najdete ve starší zprávě.

Inovace řady CLK: výkonné šestiválce a lehký facelifting

Vzhled inovovaného CLK prošel kosmetickými úpravami, nejsnáze viditelnými na přídi. Důležitější je ale nová řada šestiválcových motorů. Mezi zážehovými novinkami jsou modely CLK 280 (170 kW), CLK 350 (200 kW), jde-li o vznětová kupé a kabria jsou v nabídce CLK 320 CDI (165 kW), pro uzavřené karoserie je zatím vyhrazen čtyřválec v CLK 220 CDI (110 kW).

Mercedes má i nové M

Evropa se dočká také v zámoří představené druhé generace sportovně-užitkového Mercedesu třídy M. USA dostávají přednost i v dřívějším jarním datu uvedení na trh, do Evropy se nový imagemaker dostaví až v létě 2005. Tři ze čtyř motorů v nové třídě M jsou nově vyvinuté, nové vydání nabízí také několik technických novinek oproti generaci číslo jedna, takže se německá, švédská a britská konkurence bude muset hodně snažit aby neztratila procenta z tržních podílů.

Podrobněji jsme o novém Mercedesu M psali v prosinci.

Šestiválce pro C, E a SLK

V Ženevě bude poprvé prezentována také nová řada šestiválcových motorů. Současně se dostávají do řad C, E a SLK, pod kódovými označeními 280, 350 a 320 CDI.

Více jsme o nich psali při uvedení ve třídě C.




Po návratu z Ženevy zveřejníme tradiční rozsáhlou přílohu věnovanou Ženevskému autosalonu. (přes 1000 fotografií, videa, podrobný přehled novinek)

Odkazy na minulé autosalony:

Paříž 2004

Ženeva 2004

Samozřejmě již během autosalonu budeme přinášet online zpravodajství, včetně dalších fotografií Škody Yeti.

Ondřej Láník
Diskuze (24)
24. 2. 2005 22:26
Re: M-Klasse
Brno je v plánu. Stopětka přežila, Jarda ještě fouká