Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Vito: Pracant s trojcípou hvězdou v nových montérkách

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Mercedes-Benz kromě osobního Viana modernizoval i jeho užitkového sourozence, tedy řadu Vito.

U něj jsou pochopitelně prioritou úplně jiné vlastnosti, byť i prosklené kombi stále z nabídky nevypadlo, o dodávce se dvěma řadami sedadel nemluvě. Vzhledová modernizace je obdobná jako u Viana, nejvíce se změnila přední část. Praktické černé nárazníky si Vito zachovalo, při práci se budou náramně hodit.

Čtyř- a šestiválcové motory sice využívají také balíček BlueEfficiency, ale zákazník si za něj musí připlatit. Stejně jako u Viana obsahuje start/stop systém Eco. Zařízení, které automaticky vypne pohonnou jednotku při stání na světelné křižovatce, či železničním přejezdu a poté jej znovu nastartuje, si nachází cestu i do této kategorie.

Spektrum možných motorických variant je opravdu široké, sahá od 70 do 190 kW (95-258 k). Byly rovněž dokonaleji odhlučněny a splňují emisní normu Euro 5. Jejich spotřeba klesla zhruba o 15 % také díky montáži pneumatik s nízkým valivým odporem.

Čtyřválce se mohou pochlubit stejně jako u luxusnějšího sourozence novou šestistupňovou převodovkou. Poměry nižších rychlostních stupňů byly zkráceny pro lepší akceleraci, u těch vyšších jsou naopak delší. Při úpravách zavěšení a tlumičů nehrála hlavní roli ovladatelnost jako v případě Viana, ale zvýšení užitečné hmotnosti. Komfort byl vylepšen pouze u osobních verzí.

Uvnitř modernizovaného Vita pak nalezneme nové barvy čalounění a logičtěji seskupené důležité ovladače. Bližší informace a podrobné specifikace dosud výrobce bohužel nezveřejnil.

Doporučujeme
Mercedes-Benz Viano: Modernizace luxusní dodávky

Aleš Dragoun
Diskuze (0)