Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes ukázal interiér nového EQE SUV. Známe datum premiéry

Filip Melich
Diskuze (7)

Odhalení elektrického SUV od Mercedesu, modelu EQE SUV, se blíží. Značka se zatím pochlubila prvními fotkami interiéru vozu. A zároveň oznámila datum světové premiéry.

Stejně jako větší a luxusnější elektromobil Mercedes-Benz EQS dostal sourozence v podobě EQS SUV, také EQE se dočká většího bratra. EQE SUV má být podle výrobce oproti EQS SUV dynamičtější, zatímco prostorností interiéru bude patřit na špičku segmentu. Značka zatím zveřejnila první fotografie interiéru auta a láká na jeho světovou premiéru.

Mercedes-Benz interiér nového EQE SUV popisuje jako důsledně digitalizovaný. Z toho se nám trochu ježí vlasy na hlavě, ale nic s tím neuděláme. Také pro tento model bude k dispozici příplatková palubní deska MBUX Hyperscreen, která se tváří jako jeden velký displej. Ve skutečnosti je tvořena několika obrazovkami s vysokým rozlišením, které jsou skryty za sklo vyrobené z jednoho kusu.

Jak jsme u moderních Mercedesů zvyklí, krajní výdechy ventilace mají turbínový vzhled. Palubní deska svým provedením navazuje na výplně dveří a z její spodní části plynule vychází středový tunel, pod nímž se nachází objemný úložný prostor.

Pro interiér nového elektrického SUV Mercedesu je připraveno pět barevných kombinací a nechybí ani rozsáhlé použití ambientního osvětlení. Volba materiálů a barev uvnitř vozu má podtrhovat jeho prostornost, přičemž kombinovány jsou teplé i chladné tóny. Příkladem je interiér na fotkách, kde teplé tóny zastupuje moderní hnědá Balao Brown a ty chladnější šedá Neva Grey a tyrkysová Biscay Blue/Black ambientního osvětlení.

Německá prémiová automobilka Marcedes-Benz naplánovala světovou premiéru svého nového EQE SUV na neděli 16. října 2022. Následně vám budeme moci o voze říci bližší informace.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (7)

Doporučujeme

20. 8. 2022 20:05
Re: Jsem koukal na cely auto
Myslel jsem si, ze jsem si otevřel podruhé tu galerii Tatry 700:)
19. 8. 2022 20:43
Re: Jsem koukal na cely auto
A vyzerá to podľa Teba dobre alebo zle?
19. 8. 2022 20:42
Re: Čelní sklo
Ako to funguje a bude fungovať, neviem. Ale keď chceme byť spravodlivý, je to jedna z najkrajších diplejových palubiek vôbec. Ak už musia byť veľké displeje všade, tak si ich dizajn a zakomponovanie do interiéru predstavujem práve nejak takto.
19. 8. 2022 12:39
Jsem koukal na cely auto
Jsem vcera na youtube koukal na cely auto interier i exterier, tak nevim :-!

PS to asi nebylo EQE ale EQS. Jak to ma vlastne clovek rozeznat? Vypada to v podstate stejne, pise se to v podstate stejne… :D
19. 8. 2022 11:28
Re: Čelní sklo
To by potom šlo vynechat i celé pohonné ústrojí a namísto cestování hrát gamesku.