Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG XS je nové britsko-čínské SUV. Prodávat se začne ještě letos

Tomáš Dusil
Diskuze (3)
Automobilka MG stále žije. Na právě probíhajícím autosalonu v Londýně uvedla nové SUV XS. Do dealerství dorazí koncem letošního roku.

Zcela nové SUV XS nenahrazuje ve výrobním programu novodobé společnosti MG Motor UK žádný stávající model. Jde tedy o doplnění nabídky. Už v minulém roce uzvedlo MG menší crossover GS. Zprvu pouze na čínském trhu (značka je v čínských rukách od roku 2005), později také ve Velké Británii.

Novinka, poprvé pojmenovaná odlišně v závislosti na cílovém trhu, má být pojítkem mezi stávajícím MG3 patřícím do segmentu B a již zmíněným typem GS. V nabídce mají být dvě pohonné jednotky, přičemž zákazník bude moci zvolit buď manuální, nebo samočinnou převodovku. Bližší podrobnosti zpráva neuvádí. Vzhledem k tomu, že stávající MG GS pohání pouze jediný motor, zážehový přeplňovaný 1.5 TGI kombinovaný se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou, lze předpokládat, že tato kombinace se objeví také pod kapotou novinky.

Matthew Cheyne, šéf prodeje a marketingu MG Motor UK, k tomu říká: „Nové XS by mohlo dle našeho názoru podstatně ovlivnit rozložení prodejů ve třídě kompaktních SUV. Už jen ten název. Písmenko „S“ je počátečním v označení segmentu, tedy SUV, naproti tomu „X“ znamená extra.“ Dle Cheyneho nabídne novinka moderní technologie, skvělé svezení a v neposlední řadě vysokou kvalitu za přijatelnou cenu.

Dále zpráva uvádí, že kompletní specifikace, včetně cen auta a příplatkové výbavy, budou v Británii k dispozici v průběhu tohoto roku. Už nyní si ale můžete zamluvit testovací jízdu, ovšem pouze za kanálem La Manche.

Tomáš Dusil
Diskuze (3)
Avatar - Sumi2000
6. 5. 2017 00:49
Re: ok a eu?
Pokud bude za slušné peníze..
Lepší a hezčí než Duster ;-)
Ale čínské peníze nejsou milodary... na cenách Volva je to vidět. 8-s
Když MG dá dobré ceny...prodeje budou slušné nejen v Anglii.
5. 5. 2017 19:12
Re: ok a eu?
No neví, předek silně připomíná okopírovanou CX-5ku (jen s malou úpravou grilu) a zadní část vypadá jako něco silně připomínající Renaulty.
5. 5. 2017 17:14
ok a eu?
šak je to pekné